Vége a Pirelli érának?

2018.06.15.
Ragnar Volarus

Nem először merülnek fel a pletykák a Hankook szerepvállalásáról az F1-ben. De 2013 után most tényleg eljöhet a dél-koreaiak ideje, akik 2020-tól kizárólagos gumiszállító partnerei lehetnek a Forma-1-nek.

Az ázsiaiak korábban 2013-ban többször is egyeztettek az akkori fővezérrel Bernie Ecclestone-nal, és a német Auto Motor und Sport információi szerint ismét képbe kerültek a királykategóriával való együttműködéssel.

A nem minden csapat körében népszerű Pirelli jelenlegi szerződése 2019 év végén lejár a Forma-1-ben, így megnyílhat az ajtó a Hankook előtt. Ráadásul 2020-tól vagy ’21-től újabb komoly változás jön a száguldó cirkusz életében, hiszen 18 inches gumik kerülhetnek bevezetésre a jelenlegi 13 hüvelykesek helyett.

Fotó: hankooktire-mediacenter.com

Az AMuS beszámolója szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szeptemberben hozza meg a döntést, ősz elején tehát pont kerülhet az ügy végére. 

A Hankook egyébiránt nem teljesen tapasztalatlan ha versenygumikról van szó, hiszen több versenykategóriát lát el abroncsokkal, többek közt a DTM-ben és a Forma-3-ban is jelen vannak.

Címkék: Hankook, Pirelli

Ezeket a cikkeket olvastad már?