Hülkenberg helyettesíti Perezt Silverstone-ban

Kálovics Tibor

A Racing Point hivatalosan is bejelentette, hogy Nico Hülkenberg helyettesíti a koronavírusos Sergio Perezt a Brit Nagydíjon. 

Fotó: planetf1.com
Fotó: planetf1.com

Sergio Perez megismételt koronavírus-tesztje pozitív lett és így a mexikói pilóta nem indulhat el a Brit Nagydíjon, sőt a jövő héten Silverstone-ban tartott 70. Évforduló Nagydíján sem. A Racing Point és a Mercedes között létezik egy megállapodás, amelynek értelmében  Stoffel Vandoorne vagy Esteban Gutiérrez a vb-címvédő tartalékpilótái voltak az első számú esélyesek a csapat ülésére, ám a Racing Point vezetése máshogy döntött. 

A döntés értelmében Nico Hülkenberg foglalhatja el a mexikói pilóta ülését a Brit Nagydíjon, sőt sajtóhírek szerint akár jövő héten is ő ülhet autóba. A Le Mans-i 24 órás verseny korábbi győztese 2010 és 2019 között szerepelt a Forma-1-ben, ám hiába volt pole pozíciója is, 177 futam alatt nem végzett dobogós helyen. A német pilóta 2011-ben tesztpilótája volt a Racing Point elődjének számító Force Indiának, ahol 2012-ben, valamint 2014 és 2016 között versenyzett. 

A döntés értelmében Hülkenberg akár már az első brit szabadedzésen is részt vehet. 

Címkék: Forma 1, Racing Point
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/98472/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Racing Point
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?