Lőttek Sergio Perez versenyhétvégéjének, koronavírusos a Racing Point pilótája

Dorogi László

A mexikói versenyző első tesztje még nem hozott egyértelmű eredményt csütörtökön, de estére kiderült, hogy megfertőződött a vírussal.

Fotó: formula1.com

Perez már a brit versenyhétvégét indító szokásos sajtótájékoztatón sem vett részt, a Racing Point pedig nem sokkal később közölte, a pilóta önkéntes karanténba vonult, mert a koronavírus-tesztje nem hozott egyértelmű eredményt. Csütörtök estére megérkezett a második teszt eredménye, amely beigazolta a gyanút: a mexikói versenyző megfertőződött, így karanténban kell maradnia és nem vehet részt a Brit Nagydíjon.

A Forma-1 a fertőzés után is folytatja szigorú egészségügyi ellenőrzéseit és a stábtagoknak, valamint a versenyzőknek továbbra is be kell tartania a szabályokat. A Racing Point szóvivője közölte, azok a stábtagok, akik Perezzel dolgoztak az elmúlt napokban szintén karanténba vonulnak, amíg nem produkálnak negatív tesztet.

A Forma-1 júliusi rajtja óta ez az első koronavírusos eset, amely a mezőny valamelyik pilótáját érinti, az első három versenyhétvégén egyetlen versenyző sem adott pozitív mintát. A hírek szerint a mexikói helyét a hétvégén Stoffel Vandoorne vagy Esteban Gutierrez veszi át, mindkét pilóta rendelkezik Forma-1-es tapasztalattal.

Címkék: Forma 1, Racing Point
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/98451/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Racing Point
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?