Norris odapörkölt a Ferrarinak

Dorogi László

A McLaren fiatal brit pilótája szerint egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy csapata idén a maranellóiak előtt végezzen a konstruktőri világbajnoki pontversenyben.

Fotó: Sky Sports

Ahogy a száguldó cirkusz minden pilótája, úgy Lando Norris is a hétvégi Brit Nagydíjra készül, s ahogy azt már megszokhatták a Forma-1 rajongói, a versenyhét elején szokás szerint megkezdődött a nyilatkozatháború.

No, nem kell nagyon komoly attakokra gondolni a hazai versenyére készülő Norristól, de azért mégis picit odapiszkált a gyengélkedő Ferrarinak, egyúttal meg is dicsérte csapatát az idei szezonban eddig elvégzett munkáért. Norris arra az újságírói felvetésre reagált, mit szól ahhoz, hogy jelenlegi csapattársa Carlos Sainz a következő idényt már egy gyengébb gárdánál, jelesül a Ferrarinál kezdi el.

"Minden esélyünk megvan, hogy legyőzzük a Ferrarit, és arra is, hogy a teljes szezon során harcban legyünk velük. A csapatnak sokat jelentene, ha meg tudnánk tenni a következő lépést és egy olyan istálló elé kerülnénk, amelytől az utóbbi években mindig kikaptunk"

- fogalmazott Norris, hozzátéve, még mindig tudnak fejlődni, de felkészültek arra is, hogy a riválisok is előre tudnak majd lépni a következő versenyhétvégéken.

A McLaren három futam után a harmadik helyen áll az összetett pontversenyben a Mercedes és a Red Bull mögött, míg a Ferrari egyelőre csupán az ötödik. A győzelmek és a világbajnoki címek számában az olaszok mögött egyébként éppen a McLaren a második legeredményesebb istálló a Forma-1-ben, bár McLarenes pilóta utoljára 2012-ben nyert futamot a sorozatban.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/98353/pics/lead_800x600.jpg
Ferrari,Forma 1,Lando Norris,McLaren
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?