Jogi lépéseket tesznek a törölt Brazil Nagydíj szervezői

Ragnar Volarus

A Forma-1 pénteken jelentette be, 3 európai versennyel bővült a 2020-as versenynaptár: a mezőny ellátogat majd a Nürburgringre, Portimaóba és Imolába is. Ezzel együtt azt is bejelentették, hogy az amerikai kontinensre nem látogatnak el a csapatok, így sem Kanadában, sem az Egyesült Államokban, Mexikóban és Brazíliában nem rendeznek futamot.

Az interlagosi verseny szervezői viszont ezt nem tűrik szó nélkül. Rohonyi Tamás, a Brazil Nagydíj promótere a Motorsport-Total.com című lapnak azt nyilatkozta, bár nem lepődtek meg a döntésen, jogi lépéseket kezdeményeznek.

„A törlés nem ért meglepetésként bennünket, de a törlés okait viszont már nem tudjuk elfogadni.”

Rohonyi azt mondja, azért nem kerek a történet, mert majdhogynem arról volt szó, hogy „ki kellett találni egy okot a versenyük törlésére”.

A Forma-1-es versenyrendezéshez jelenleg kőkemény és szigorú biztonsági intézkedéseket kell betartani a koronavírus-járvány miatt. Ehhez természetesen a Brazil Nagydíj szervezői is tartották volna magukat.

„Az FIA egy nagyon összetett, tízoldalas protokollal állt elő, hogy hogyan is kell versenyeket tartani ilyen körülmények között. Ezeket mi is betartottuk volna”

– mondja Rohonyi.

A Forma-1 azonban a járványhelyzet miatt idén nem rendez futamot az amerikai kontinensen, a Brazil Nagydíj szervezői viszont lépéseket fognak tenni a döntés miatt.

„Jogi segítséget kérünk, mert a várost és a társaságot komoly veszteség éri. Sao Paulo mintegy 7 millió eurót fektetett idén abba, hogy felújítsa a versenypálya egyes részeit: többek között a paddockot, a szennyvízhálózatot, illetve a mellékhelyiségeket is korszerűsítették. Olyan dolgokat, amiket első blikkre nem is feltétlenül vesz észre az ember”

– mondta Rohonyi Tamás.

A Brazil Nagydíj szempontjából további probléma, hogy a versenypálya F1-es szerződése idén lejár, a 2021-es futamrendezésre tehát nincs garancia – főleg úgy, hogy Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója többször nyilatkozta úgy, szeretnének új helyszínek felé nyitni.

Címkék: Forma 1
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/98287/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?