Újabb három futamra derült fény

Szabó Róbert

A sorozat hivatalos oldalán jelentették be, hogy Imolába, a Nürburgringre, valamint Portimaoba is ellátogat a sorozat a 2020-as szezonban.

Fotó: Hoch Zwei

A sajtó találgatása után pénteken hivatalossá vált, hogy az idei szezonban a mezőny visszatér Imolába és a Nürburgringre, míg Portimao új helyszíne lesz a sorozatnak. Ezzel a bejelentéssel 13-ra nőtt a futamok száma, valamint az is biztossá vált, hogy november 1-ig Európában marad a sorozat, igaz a Szocsi Nagydíjat logisztikailag "tengerentúli" futamként tart számon az F1.

Az első újonnan bejelentett nagydíj október 11-én lesz a Nürburgringen Eifel Nagydíj néven, így a későbbiekben akár egy Német Nagydíjat is rendezhetnek a szervezők. A pályán utoljára 2013-ban rendeztek F1-es futamot, idén pedig csak rendkívüli körülmények miatt térhetett vissza. Két héttel később aztán Portugáliába látogat a mezőny, amely ország legutóbb 1996-ban volt házigazdája Forma-1-es futamnak Estorilban, most pedig az azóta újonnan felépült portimaói Algarve International Circuiton rendezik meg a versenyt.

A portugál, valamint a német rendezés mellett az is kiderült, hogy Imolába is visszatér az F1-es mezőny, ahol 1980 és 2006 között rendeztek futamokat. A helyszín visszatéréséről szintén a koronavírus-járvány tehet, ami így azt jelenti, hogy a november 1-i versennyel együtt három futamot is rendeznek idén Olaszországban, ráadásul három különböző pályán, amire korábban csak az Egyesült Államokban volt példa még 1982-ben. Az imolai hétvégét azonban nem San Marinó-i Nagydíj néven rendezik majd meg, hanem Emilia-Romagna-i Nagydíjnak keresztelték.

A bejelentés után egyre valószínűbbnek tűnik az, hogy az amerikai kontinens pályái teljesen kimaradhatnak az idei naptárból, hiszen bejelentették, hogy a Kanadai Nagydíjat biztosan nem fogják megrendezni.

A 2020-as Formula-1-es versenynaptár jelenleg ismert állapota:

Július 5. Osztrák Nagydíj Red Bull Ring
Július 12. Stájer Nagydíj Red Bull Ring
Július 19. Magyar Nagydíj Mogyoród
Augusztus 2. Brit Nagydíj Silverstone
Augusztus 9. 70. Évfordulós Nagydíj Silverstone
Augusztus 16. Spanyol Nagydíj Barcelona
Augusztus 30. Belga Nagydíj Spa-Francorchamps
Szeptember 6. Olasz Nagydíj Monza
Szeptember 13. Toszkán Nagydíj Mugello
Szeptember 27. Orosz Nagydíj Szocsi
Október 11. Eifel Nagydíj Nürburgring
Október 25. Portugál Nagydíj Portimao
November 1. Emilia-Romagna-i Nagydíj Imola
Címkék: Forma 1
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/98169/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?