Rádiós segítséget kapott a két Haas-pilóta a felvezetőkörben, büntetett az FIA

Szabó Róbert

A Magyar Nagydíj után nem sokkal beidézték az amerikai istállót a sportfelügyelők, miután a felvezető körben tiltott rádiós segítséget kapott a csapat két pilótája.

Fotó: XPB Images

A vizsgálatok bebizonyították, hogy Kevin Magnussen és Romain Grosjean is rádión keresztül kapott segítséget az autó vezetésében, amt a szabályok tiltanak. Emiatt mindkét pilótát 10 másodperces büntetéssel sújtották, így a francia 15-ről a 16. helyre csúszott vissza, míg a dán a 9. helyett 10. helyen végzett. Előbbi helycserének Kimi Räikkönen, míg utóbbinak Carlos Sainz örülhetett.

A 35. Magyar Nagydíj végeredménye azonban még így is változhat, hiszen a Renault a Racing Point miatt megóvta a futamot. A francia csapat már a Stájer Nagydíjat követően is jelezte aggályait az FIA-nak, miszerint a Racing Point lemásolta a Mercedes tavalyi autóját, ezért sikerült ilyen jól az RP20-as, valamint tiltott információcsere is zajlott a felek között. Az FIA ezután úgy döntött, hogy mivel a legutóbbi és a mostani óvás is nagyon hasonló, ezért nem szükséges újabb alkatrészeket lefoglalni a vádlott istállótól.

A két Haas pilóta mellett Alexander Albont is vizsgálták, miután úgy ítélték meg, hogy a rajtrácson a csapata szárította a starthelye előtti aszfaltrészt, ami tilos. Végül a thait nem ítélték bűnösnek, hiszen nem találtak bizonyítékot a szárításra.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/97900/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Haas Racing,Magyar Nagydíj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?