Mégis lesz helye Vettelnek 2021-ben?

Dorogi László

Egyes pletykák szerint már meg is egyezett új csapatával a négyszeres világbajnok.

Fotó: The Race/YouTube

Továbbra is kérdéses Sebastian Vettel sorsa a Forma-1-ben. A négyszeres német világbajnok az idei szezon végén elhagyja a Ferrarit, de az még egyáltalán nem biztos, hogy folytatja pályafutását, s ha igen, akkor hol.

A német sajtó most újabb lehetséges desztinációt dobott be, miszerint Vettel 2021-től a száguldó cirkuszba betoppanó Aston Martin gyári csapatánál fog versenyezni, sőt a lapok azt is tudni vélik, hogy már a szerződés aláírásának előkészítése zajlik.

Az Aston Martin a Racing Pointot öltözteti majd új köntösbe, de ahhoz, hogy szerződtetni tudják Vettelt, vagy Sergio Pérezt, vagy Lance Strollt el kell küldeniük, márpedig mindkét versenyzőnek hosszú távra szóló szerződése van a silverstone-i alakulattal.

Otmas Szanauer, a Racing Point csapatfőnöke is megszólalt a pletykával kapcsolatban, elmondta, igazán hízelgő rájuk nézve, hogy összeboronálta őket a sajtó Vettellel, de egyelőre Pérezzel és Strollal számolnak, bár nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy csatlakozzon hozzájuk a német világbajnok jövőre.

A Bild viszont már kész tényként írt arról, hogy Vettel az Aston Martinhoz szerződik, mint írták, csupán a részleteket kell tisztáznia a feleknek. Gerhard Berger ennél is tovább ment, az egykori Forma-1-es pilóta egy televíziós műsorban azt mondta, szerinte már le is zárult az ügy, a felek megkötötték a szerződést.

"Vettel számára ez az egyetlen alternatíva ahhoz, hogy versenyeket nyerjen"

- szögezte le Berger.

Ha Vettel tényleg érkezik, akkor minden bizonnyal Sergio Pérez húzza a rövidebbet, ugyanis az istállót tulajdonló konzorcium élén az a Lawrence Stroll áll, aki történetesen Lance édesapja, így hát nem valószínű, hogy fiát ebrudalná ki a csapattól. A Bild ráadásul úgy tudja, Péreznek van egy záradék a szerződésében, amely alapján július 31-ig busás végkielégítés fejében az felbontható.

Vettel Aston Martinos szerepvállalásának lenne egy kevésbé egyértelmű, ám annál érdekesebb vetülete is: így a Mercedes is közel tudhatná magát a némethez, hiszen együttműködési megállapodás van köztük és a Racing Point között.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/97726/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Racing Point,Sebastian Vettel
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?