Idén feketék lesznek a Mercedesek

Ragnar Volarus

A Forma-1 sem marad ki, a rasszizmus elleni harc, illetve az egyenlőség jegyében teljesen fekete fényezéssel áll rajthoz a 2020-as Forma-1-es szezonban a Mercedes csapata.

A 2020-as világbajnoki sorozat hétvégén végre elrajtol Ausztriában, és az F1 vezetői a Black Lives Matter-mozgalom jegyében bejelentették, az egyenlőséget és a rasszizmus elleni harcot hirdetve új kampányt indítanak. Erre tett rá egy lapáttal hétfőn a Mercedes, amely bemutatta új, teljesen feketére festett autóját. 

Az 1926-ban alapított Mercedes a kiadott kommünikében azt írja, „büszke értékeire és kultúráira”, ugyanakkor fel kell ismerniük azt, hogy a vállalat munkavállalóinak mindössze 3 százaléka tartozik kisebbségi etnikai csoportba, és mindössze 12 százalékuk nő, a „sokszínűség hiánya miatt pedig új megközelítésekre lesz szükségük”.

„Úgy döntöttünk, hogy 2020-ban egy teljesen fekete alapú fényezéssel versenyzünk, ez egyfajta nyilvános ígéret csapatunk sokféleségének javítására vonatkozóan. És egyértelmű kinyilatkoztatása annak, hogy kiállunk a rasszizmus és diszkrimináció minden formája ellen!”

Értjük. 94 éven át minden rendben volt, a márka a világban egyet jelent a minőséggel, de most hirtelen minden rossz. Mert a sokszínűségtől jobbak lesznek az autók? Vagy többet adnak el belőle világszerte? Könyörgöm, ez a versenyszféra. A jobb és okosabb mérnököt, tervezőt, szerelőt, pilótát kell alkalmazni. De mostantól ha az véletlenül nem fekete vagy ázsiai, akkor hátrányt szenved? Éljen a fordított rasszizmus.

A csapat autóira az ’End Racism’, vagyis ’Elég a rasszizmusból’ felirat is felkerül majd - a fentiek alapján ez viccesen hat -, mint ahogy az F1 kampányának hashtagje, a #WeRaceAsOne, azaz #EgykéntVersenyzünk. 

A Forma-1-ben eddig 8 európai verseny időpontját jelentették be, a bajnokság azonban a tervek szerint ősszel Ázsiában, Amerikában és a Közel-Keleten folytatódik.

Címkék: Forma 1
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/96987/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?