Motorhome-ok helyett konténerváros a Hungaroringen

Ragnar Volarus

Az F1-es szezon két hét múlva, július első hétvégéjén indul Ausztriában, ahol két futamot is megtartanak, majd a mezőny a Hungaroring felé veszi az irányt.

Az idény első versenyeit nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezik meg, a hungaroringi szervezők pedig már most gőzerővel dolgoznak azon, hogy minden tökéletes legyen. 

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elárulta, napi szinten merülnek fel új, megoldandó kérdések.

„Ilyen még soha nem volt, és nem tudjuk, hogy mi következik. Napi szinten merülnek fel kérdések.”

Majd megosztott néhányat a már eddig felmerült problémákról és azok megoldásairól. 

„Nem jönnek motorhome-ok, tehát a csapatok is teljesen másképp készülnek. Az FIA sem hozza megszokott motorhome-jait, kamionjait, hanem nekünk kell egy konténervárost felépíteni. Az építkezés teljesen más, mint ahogy a csapatok elszállásolása és a transzport is. Minden más. Annyi a szerencsénk, hogy két osztrák futam előz meg minket, és az osztrák szervezőkkel nagyon szoros kapcsolatban vagyunk. Az összes felmerülő kérdésre vagy problémára remélhetőleg itt már könnyebben lesz megoldás. Azt gondoljuk, hogy nézők nélkül sokkal könnyebb a helyzet, de nem, hiszen még a nézőket is távol kell tartani a pályától.Ausztriában is az okozza a problémát, hogy a környező kempingeket nem zárják be a tulajdonosaik. Szóval nem kizárt, hogy a dombokon ott lesznek a nézők, ezt nagyon nem lehet megakadályozni. Nyilván azon leszünk, és az is a feladatunk, hogy a kerítésen belül rend legyen – hiszen az FIA szigorú előírásait kell betartani.”

A konténervárosban pedig elképesztő szigorúan betartatnak majd mindent. 

„Kétnaponta szűrés van, külön folyosókat kell fenntartani, külön irodavárost kell felépíteni, hiszen nem tartózkodhatnak többen egy helyiségben a sportbírók sem.”

Címkék: Forma 1, Hungaroring
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/96520/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Hungaroring
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?