George Russell negyedik győzelmével és bajnoki címével zárult a virtuális idény

Kálovics Tibor

George Russell győzelmével zárult a virtuális Kandai Nagydíj és a sorozatban negyedik győzelmét arató Williams-pilóta így megnyerte a nem hivatalos bajnokságot is. 

Fotó: twitter.com/f1

Egy ideig biztosan az alkalommal rendeztek virtuális versenyt a Forma-1-es pilóták részvételével, a nyolcadik megmérettetésre a virtuális kanadai pályán került sor. A kétszeres futamgyőztes Charles Leclerc ezúttal nem ült gép elé, ott volt viszont az elmúlt futamokon legyőzhetetlen George Russell, Alexander Albon, Pierre Gasly és Nicholas Latifi is a jelenlegi mezőnyből. Rajtuk kívül Anthony Davidson, Pietro Fittipaldi, Esteban Gutierez, vagy az idénynyitót megnyerő Guanyu Zhou is gép elé ült. A síző Jon Olsson és a gyorskorcsolyában olimpiai bajnok és világcsúcstartó  Ted-Jan Bloemen szintén indult, illetve Tiametmarduk és Aarava személyében két youtuber is képviseltette magát. 

George Russell már az időmérő edzésen is legyőzhetetlennek bizonyult, majd a Williams brit pilótája remekül kapta el a rajtot és megtartotta az első helyét Alexander Albon előtt. A Red Bull vertsenyzője mellett hamarosan elment Latifi és Gutierez is, majd kiderült, hogy az internetkapcsolatával is baj van. Russell közben folyamatosan lépett el a többiektől és körről-körre növelte az előnyét. 

Latifi nem sokkal később a "bajnokok falának" csapta az autóját, ez virtuálisan csak lelassulással járt, de a 10. helyig esett vissza, a veterán Davidson pedig a youtuber Tiametmardukkal ütközött ezen a ponton. A pilóták számos hibát vétettek, Pierre Gasly pedig annyit szabálytalankodott, hogy a kizárás sorsára jutott. 

George Russell végül magabiztosan megnyerte a futamot, amely sorozatban negyedik sikerét jelentette. A nem hivatalos virtuális bajnokságban ezzel a Williams pilótája gyűjtötte a legtöbb pontot és így bajnok lett az utolsó versenyhétvégén. A nyolcfutamos "játékbajnokság" után azonban hamarosan az igazi motorok is felbőgnek, ugyanis július 3-tól már a valóságban rendezhetik meg az Osztrák Nagydíjat. 

Címkék: Williams
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/96322/pics/lead_800x600.jpg
Williams
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?