Nem lesz a megszokott dobogós ceremónia 2020-ban a Forma-1-ben

Ragnar Volarus

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn elmondta, idén biztosan nem lesz klasszikus dobogós ceremónia a Forma-1-ben, máshogy valósulhat meg a versenyzők ünneplése.

Jelenleg a Forma-1 vezetői azon törik a fejüket, hogy miképpen tehetnék mégis látványossá a verseny utáni részt. Elvégre a díjátadás és a pezsgőzés a verseny részei. 

„A dobogós ceremóniára nem fog sor kerülni, de keressük, hogy mit csinálhatnánk a rajtrácson a verseny után. Az egyik opció az lehetne, hogy az autók felsorakoznak a pályán, a versenyzők pedig a kocsijuk előtt állnának. Nem adhatjuk át a trófeákat a szokásos módon, ugyanis nem mehetnek ennyire közel a pilótákhoz, de dolgozunk azon, és tervekkel és folyamatokkal rendelkezünk, hogy hogyan mutathatnánk be a dolgot a TV-ben” 

– mondta az F1 sportigazgatója, Ross Brawn az F1.com-nak.

De nem csak az eredményhirdetés esik áldozatul a szigorú járványügyi előírásoknak, hanem a verseny előtti rajtrács-procedúra is megváltozhat: lehetséges, hogy a bokszutcából fogják megkezdeni a versenyzők a felvezető kört.

Brawn azt is hozzátette, hogy a versenyzői parádéra sem fog sor kerülni, vagyis nem fog körbe menni egy autó 20 pilótával a hátuljában, ehelyett minden versenyző a garázs előtt fog nyilatkozni.

„Számos mód van arra, hogy kapcsolatba kerüljünk, anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az egészség és a biztonság terén. Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy izgalmasak lesznek az események, és persze mások is lesznek, mint korábban. Ez az új norma. És hogy ez meddig tarthat? Nem tudjuk, de az biztos, hogy az év további részében ez így marad."

Címkék: Forma 1
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/96279/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?