Azerbajdzsánba, Japánba és Szingapúrba se látogat el a mezőny 2020-ban

Szabó Róbert

A sorozat hivatalos oldalán közölte, hogy Japánban, Azerbajdzsánban és Szingapúrban sem rendeznek nagydíjat 2020-ban.

Fotó: XPB Images

A sorozat hivatalos oldalán jelentették be, hogy az idei évben nem rendezik meg az Azeri, a Japán és a Szingapúri Nagydíjat sem. Ezt a döntést a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt hozta meg mindhárom ország, áll a Forma-1 hivatalos oldalán  megjelent közleményben.

Ezek a döntések azután születtek meg, hogy a szervezők különböző kihívások elé néztek az adott országokban. Szingapúrban és Azerbajdzsánban hosszú idő kellene ahhoz, hogy az utcai pályákat be tudják rendezni ebben a nehéz időszakban, míg Japánban az utazási szabályozások miatt lenne nehéz megtartani a futamot.

A közleményből továbbá kiderül, hogy nem kell aggódnia a szurkolóknak, hiszen több meglévő és új országgal is próbál egyeztetni a Forma-1 vezetősége újabb futamok rendezése miatt. Ross Brawn, az F1 sportigazgatója elmondta, hogy további egy vagy két európai futamot rendeznének, de még legalább öt versenyhétvégét szeretnének hozzátenni a meglévő programhoz.

Gyorsan történnek a dolgok, de még így is van időnk, és lehetőségünk, hogy legalább egy vagy két európai nagydíjat megszervezzünk. Az viszont biztos, hogy Bahreinben és Abu Dhabiban is lesz futam, így már 10 versenyhétvége biztosan lesz az idei évben, de még legalább öt vagy hat verseny bejelentését szeretnénk megtenni – nyilatkozta Ross Brawn, az F1 sportigazgatója.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/96219/pics/lead_800x600.jpg
Azerbajdzsán,Forma 1,Japán Nagydíj,Szingapúri Nagydíj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?