Forma-1: hivatalos a versenynaptár európai szakasza

Ragnar Volarus

Végre felszállt a köd, nyilvánosságra hozták az újratervezett Forma-1-es versenynaptár első szakaszát. Ezek alapján a világbajnokság július elején rajtol Ausztriában, a Magyar Nagydíjat pedig július 17-én rendezik.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as szezon első felét törölni vagy halasztani kellett, így a Forma-1 vezetői, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a csapatok és az illetékes hatóságok nem kaptak könnyű feladatot, ha még idén szeretnénk versenyeket látni. De az együttműködés végül meghozta a gyümölcsét és kőkemény munka után sikerült újratervezni a programot.

Bár a járványhelyzet világszerte még mindig nagyon változékony, de Európában szererncsére kicsit rendeződött a helyzet, így a versenyek időpontját sikerült újratervezni.

Az osztrák hatóságok zöld utat adtak az ausztriai versenyeknek, a 2020-as F1-es szezon július 5-én, Ausztriában rajtolhat majd, egy héttel később, július 12-én ott is folytatódik, tehát két versenyt is megrendeznek a Red Bull Ringen, természetesen szigorú biztonsági intézkedések mellett.

A két spielbergi verseny után a mezőny összepakol, és irány a Hungaroring! A Magyar Nagydíjat július 15-17. között rendezik, majd ezt követően augusztus első két versenyhétvégéjén két versenyt tartanak Silverstone-ban. Bár sokáig úgy tűnt, a brit karanténszabályok ellehetetlenítik a versenyrendezést Angliában, a kormány végül mentességet adott az elitsportoknak – így a Forma-1-es világbajnokságnak is.

Ahogyan arra számítani lehetett, a nyarat szinte megállás nélkül végigversenyzi a mezőny, hiszen  augusztus közepén Barcelonába látogatnak a csapatok, majd a hónap végén Belgiumban, szeptember hatodikán pedig már Monzában száguldozik a mezőny.

A versenynaptár további résézn tovább dolgoznak az illetékesek, és a járványhelyzet alakulásának megfelelően döntenek majd a versenyek időpontjairól.

„Az elmúlt hetekben fáradhatatlanul dolgoztunk partnereinkkel, az FIA-val és a csapatokkal, hogy összeállítsuk a módosított versenynaptár első szakaszát, hogy a lehető legbiztonságosabb módon elkezdhessük a versenyzést. Nagy örömünkre szolgál bejelenteni a versenynaptár első 8 versenyét, és izgatottan várjuk a teljes program publikálását a következő hetekben. Szeretnék köszönetet mondani valamennyi promóternek és partnerünknek a támogatásukért és a Forma-1 iránti elkötelezettségükért. Bár jelenleg arra számítunk, hogy az idény elején nem lesznek rajongók a versenyeinken, bízunk abban, hogy a helyzet a következő hónapokban lehetővé teszi majd, hogy újra üdvözölhessük őket, amint azt biztonsággal megtehetjük”

– mondta Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

Az F1 vezetősége bejelentette azt is, az európai versenyhétvégéken a Forma-2 és a Forma-3 mezőnye is rajthoz állhat majd.

A 2020-as F1-es versenynaptár európai szakasza:

július 5.: Spielberg (Ausztria)
július 12.: Spielberg (Ausztria)
július 19.: Mogyoród (Magyarország)
augusztus 2.: Silverstone (Nagy-Britannia)
augusztus 9.: Silverstone (Nagy-Britannia)
augusztus 16.: Barcelona (Spanyolország)
augusztus 30.: Spa-Francorchamps (Belgium)
szeptember 6.: Monza (Olaszország)

Címkék: Forma 1
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/95761/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?