Zöld lámpát kaptak a sógorok, nagyon közel a szezonrajt

Dorogi László

A boldogító igent az osztrák egészségügyi minisztérium mondta ki szombaton, így várhatóan júliusban tényleg elkezdődik Ausztriában a 2020-as Forma-1-es szezon.

Zöld utat kapott a Forma-1-es Osztrák Nagydíj, így várhatóan júliusban Ausztriában elkezdődik a koronavírus-járvány miatt eltolódó szezon - írta meg az MTI szombaton. A végső szót az osztrák egészségügyi minisztérium mondta ki szombaton, a július 5-én és 12-én rendezendő dupla versenyhétvégét ugyanakkor zárt kapuk mögött kell megrendezni Spielbergben.

A szabályok szigorúak: a csapattagoknak negatív koronavírus-tesztet kell produkálniuk, hogy beléphessenek Ausztriába, a spielbergi versenypályán pedig egyszerre nem tartózkodhat 2000 főnél több a versenyhétvégék alatt - beleértve természetesen a stábtagokat és az istállók képviselőit külön szállodában helyezik majd el.

Az osztrák sajtó úgy tudja, a dupla spielbergi futam után azonnal a Magyar Nagydíj következne, így a mezőnynek tulajdonképpen csak át kellene ruccannia a szomszédba július 19-én, majd Silverstone-ban folytatódna a szezon augusztus első és második hétvégéjén.

A Liberty Media 15-18 verseny megrendezésében bízik azok után, hogy a koronavírus-járvány miatt a márciusi Ausztrál Nagydíjat törölték, majd a bahreini, a vietnami, a kínai, a spanyol, az azeri és a kanadai versenyt is elhalasztották. A héten azt is bejelentették, hogy a programba visszatérő holland futam is elmarad idén, ahogy a monacói és a francia versenyt is törölték.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/95641/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Osztrák Nagydíj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?