Már idén látjuk Mick Schumachert a Forma-1-ben?

Dorogi László

A koronavírus-járvány alaposan betett a száguldó cirkusznak, így a Forma-1 háza táján manapság nagyon sok idő jut a pletykákra. Most éppen Nick Heidfeld, a Sauber korábbi versenyzője gondolta úgy, hogy nagyot kell mondania.

Fotó: Rémi Dargegen

Telnek-múlnak a napok, s a Forma-1 továbbra is kényszer pihenőjét tölti. Az eredetileg márciusban rajtoló 2020-as szezon még mindig parkolópályán ácsorog és egyelőre azzal kapcsolatban is csupán találgatások és erős pletykák látnak napvilágot, hogyan fog lezajlani az idény.

A csapatok, szakértők és pilóták türelmetlenségét is jelzi, hogy valóságos pletykafészekké alakult át a Forma-1 világa az elmúlt időszakban, s a legnagyobb szenzációt a versenyzők átigazolásai jelentik.

Az Alfa Romeónál még nem döntöttek arról, hogy a következő évnek milyen pilótapárossal vágnak neki, de könnyen lehet, hogy a csapatnál két hely is felszabadul 2021-től. Kimi Raikkönen, a száguldó cirkusz veteránja már 40 éves lesz idén, s bár Frederick Vasseur csapatfőnök elmondta, addig versenyez a finn ameddig csak akar, nem biztos, hogy hosszú távra tervez a sorozatban. Csapattársát, Antonio Giovinazzit még nem fenyegeti a visszavonulás réme, de ahhoz, hogy a Forma-1-ben maradhasson, legalább olyan teljesítményre lesz szüksége, mint az előző évad második felében, amikor többször is meg tudta szorongatni világbajnok csapattársát.

No, de miért is beszélünk az Alfa Romeo üléseiről? Hát azért, mert Nick Heidfeld, a Sauber korábbi pilótája nagyon is elképzelhetőnek tartja, hogy akár már a 2020-as idény közben Mick Schumacher ülhet a piros-fehér autó volánja mögé, s nemcsak teszteken, hanem éles versenyhelyzetben is. Heidfeld a Motorsportnak nyilatkozva elmondta ha az ifjú Schumacher jól teljesít a Formula-2-ben, Giovinazzi pedig nem tudja hozni a tőle elvárt szintet, akkor nem zárja ki a lehetőségét, hogy már a szezon közben fel fogják emelni az Alfa Romeóhoz az olasz helyére.

Mick Schumacher a Ferrari patronáltja - meglepő lenne, ha ez másképp volna -, s azt már korábban bebizonyította, hogy nemcsak a nevéből él, apja tehetségéből is örökölt valamit. A Forma-3-ban már bajnok tudott lenni, viszont a Formula-2-ben eddig nem nyújtott kiemelkedőt, bár a Hungaroringen futamgyőzelmet aratott tavaly. Sokak szerint idén jöhet a nagy áttörés Mick számára a Forma-1 küszöbének számító sorozatban, de az már most biztosnak tűnik, hogy hamarosan újabb Schumachernek szurkolhatnak a rajongók a száguldó cirkuszban.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/95369/pics/lead_800x600.jpg
Alfa Romeo,Forma 1,Mick Schumacher
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?