A britek karanténszabálya beletenyerel a Forma-1-es szezonba

Dorogi László

Hiába terezett dupla futamot Silverstone-ba a száguldó cirkuszt birtokló Liberty Media, lehet, hogy egy sem lesz 2020-ban. De csak az a biztos, hogy semmi sem biztos.

Ha azt mondjuk, ingatag lábakon áll a 2020-as Forma-1-es idény sorsa, akkor nagyon finoman fogalmazunk. Az eredetileg márciusban rajtoló szezont kapásból keresztül húzta a koronavírus-járvány kirobbanása, azóta pedig a legendás monacói és francia versenyhétvégéket is eltörölték, több futamot pedig meghatározatlan időre elhalasztottak - no, meg ugye még mindig kezdődött el a világbajnokság, ami szintén nem elhanyagolható.

A csúsztatott idény végső tervei már éppen kezdtek volna összeállni, amikor Nagy-Britannia pénteken alaposan beletenyerelt, vagy mondjuk inkább úgy, beleköpött a száguldó cirkusz levesébe, miután úgy döntött: mostantól mindenki, aki az országba utazik, automatikusan kéthetes karanténba kényszerül. Gyorsan kiderült az is, hogy sem a Forma-1 mezőnyére, sem semmilyen más sportág, vagy versenysorozat résztvevőire - értsd sportolókra, stábtagokra, PR-esekre, HR-esekre, vizes nyolcasokra nem vonatkoznak külön bejáratú szabályok, ezért csak úgy tudnának Angliában versengeni a pilóták, ha legalább 3-4 hetet töltenek el az országban. Ez viszont borítaná a komplett szezontervet.

Kéthetes karanténba kell vonulniuk a Nagy-Britanniába érkezőknek

A brit belügyminiszter pénteki bejelentése szerint június 8-tól kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek. Priti Patel arról is beszámolt a kormányzati sajtótájékoztatón, hogy a rendelkezés megsértőinek ezer font (390 ezer forint) pénzbírságot kell fizetniük, sőt büntetőeljárás is indulhat ellenük, és a szabálysértésen ért külföldieket végső esetben kitoloncolhatják az országból.

Azt a szezontervet, ami alapján július 5-én és július 12-én is rendeztek volna egy-egy Brit Nagydíjat, de most nagyon úgy fest, hogy ezek elúsznak. A Forma-1 egyelőre hivatalosan annyit reagált az angolok döntésére, hogy mérlegelik a lehetőségeiket és tárgyalnak az angolokkal egy új időpontról, de semmi konkrétum. Amennyiben nem rendezik meg a brit futamokat, vagy nem nyáron rendezik meg, úgy a Hungaroring és a Magyar Nagydíj is duplázhat, de persze erre se vegyünk mérget. Továbbra is sok a bizonytalanság, ami meg biztos, az csak az, hogy ezer meg egy forgatókönyvvel rukkolnak még elő a bennfentesebbnél bennfentesebb beatwriterek addig, amíg tényleg elrajtol az első Forma-1-es verseny 2020-ban. Ha egyáltalán elrajtol...

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/95217/pics/lead_800x600.jpg
Brit Nagydíj,Forma 1
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?