Hétközi futammal kezdődhet a szezon

Szabó Róbert

Az FIA-től kiszivárgó információ szerint a szövetség beleegyezett abba, hogy dupla Osztrák és Brit Nagydíj legyen, viszont úgy néz ki, hogy mindkét helyszínen hétköznap lenne futam.

Fotó: Autoszektor

A thejudg13.com beszámolója szerint a Forma-1 vezetői a Formula-2-ben és a Formula-3-ban szereplő 31 csapatnak, valamint a száguldó cirkuszban versenyző 10 istállónak 22 komplett szállodát foglalt le Spielbergben és környékén a Nemzetközi Automobil-szövetség július 5-ére. Ezt az értesülést azonban még nem erősítette meg az FIA.

A tervek szerint a csapatokat charterjáratokkal vinnék Ausztriába, ahol a külvilágtól elzárva maradnának, mielőtt visszatérnek Angliába. A feljegyzés továbbá azt is tartalmazza, hogy július 5-én rendeznék meg az első Osztrák Nagydíjat, a másodikat azonban nem a következő hétvégén, hanem három nappal később tartanák meg. 

A planetf1.com beszámolójában már a Brit Nagydíjról értekezik, amelynek megrendezését a brit kormány által kiszabott beutazókra vonatkozó 14 napos karantén nehezíti. Ennek köszönhetően július 19-én nem lehetne megrendezni az első futamot , de a thejudge13.com szerint a FIA arra készül, hogy 19-én megtartja az első, majd 22-én vagy 23-án a második versenyt is. Ez viszont csak akkor működhet, ha a szigetország kormánya hajlandó abba belemenni, hogy az Ausztriában töltött izoláció is beleszámítson a 14 napba.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/94652/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?