Berozsdásodott pilóták, zűrös szezonnyitó

Ragnar Volarus

Legalábbis a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint erre lehet számítani.

A jelenlegi állás szerint Horner csapatának hazai pályáján, a Red Bull Ringen indulhat júliusban a 2020-as szezon, és az sem kizárt, hogy rögtön duplázhatnak, hiszen két egymást követő hétvégén is Ausztria lenne a helyszín.

„Azt hiszem, utoljára 12 éves koromban nem jártam ennyi időn át versenypályán. Valószínűleg a versenyzők számára is ez a leghosszabb ülésen kívül töltött idő. Ez azonban jót tesz bizonyos szempontból. Ha júliusban indulunk újra, addigra pokolian berozsdásodnak és biztosan számíthatunk incidensekre”

– nyilatkozta Horner.

„Nem bírunk magunkkal, már menni szeretnénk. A bennünk élő versenyző erre vágyik, versenyezni akar. A pilóták és csapattagok számára természetellenes ölbe tett kézzel ülni, amikor normál esetben versenyeznénk. Ha valamit hosszú ideig nem tapasztalhatunk, akkor tudatosul bennünk, mennyire szeretjük és mennyire hiányzik.”

A kényszerszünetet családjával töltő Horner nagyon ügyel arra, hogy a Red Bullra jellemző családias hangulat a jelenlegi helyzetben is megmaradjon. Ezért a csapattagokkal nagy létszámú Zoom-konferenciákat tartanak és a közös kikapcsolódás, szórakozás is biztosított.

„A csapatérzést fontos létrehozni, mert mindenki számára természetellenes, hogy külön vagyunk. A mi erősségünk csapatként mindig az volt, ahogyan működünk és kezeljük a változásokat. Reagálunk a problémákra és helyrehozzuk őket. Mindenféle módon fenntartjuk az érintkezést, vannak online fitneszórák vagy kocsmakvízek, hogy ez a csapatérzés megmaradjon”

– árulta el Horner, hogyan tart össze a Red Bull legénysége akkor is, amikor a távolság szétszakította őket.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/94530/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?