Mentősként harcol a koronavírus ellen a korábbi Ferrari-főnök

Dorogi László

Maurizio Arrivabene nem akarta nagy dobra verni nemes küldetését, de az olasz sajtó csak megszimatolta.

Fotó: AFP/Getty Images

Önkéntes mentősnek állt Maurizio Arrivabene, a Forma-1-ben szereplő Ferrari egykori csapatfőnöke. Bár az olasz szaki ezt nem akarta nyilvánosságra hozni, Leo Turrini, a száguldó cirkusz egyik bennfentes olasz újságírója mégis kiderítette és ha már így tett, nyilvánosságra is hozta.

A koronavírus-járvány komoly megpróbáltatások elé állította Olaszországot, eddig közel 200 ezer fertőzöttet regisztráltak és már több mint 25 ezren haltak meg a vírus okozta szövődményekben, ezért minden civil és nem civil segítség életeket menthet.

Az Il Resto del Carlino című lap információi szerint Arrivabene már a válság kezdetén szabaddá tette magát, hogy mentővel idős embereket kórházba szállíthasson, s bár mogorva stílusához tartozó nagy szívéhez hűen úgy látta a legjobbnak, ha erről nem mond senkinek semmit, mégis kiderült.

Maurizio Arrivabenét 2014 februárjában nevezte ki a Ferrari csapatfőnöknek, irányítása alatt sikerült javítania a csapatnak a 2010-es évek elején látható visszafogott teljesítményén, irányítása alatt 14 futamgyőzelmet is szereztek az olasz istálló pilótái, ám a Mercedes egyeduralmát nem sikerült megtörniük. Arrivabenét tavaly januárban menesztette a Ferrari vezetése, amellyel a hírek szerint meg is romlott a csapatvezető viszonya.

Címkék: Ferrari
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/93729/pics/lead_800x600.jpg
Ferrari
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?