A járvány miatt esetleg a teljes F1-es szezont törölni kell?

Ragnar Volarus

Ugyan Ross Brawn múlt héten egészen derűlátóan nyilatkozott, de nem mindenki osztja az ő optimizmusát a Forma-1 berkein belül.

Ross Brawn: Kétnapos versenyhétvégék és 17-18 futamos bajnokság? Miért ne?

Ross Brawn a Sky Sportsnak adott interjút a Formula-1-es szezon tervezett folytatásáról. Mint ismert, az első négy futamot már hivatalosan is törölték, de a hírek szerint az európai szezon kezdete, Zandvoort, Barcelona és Monaco is erre a sorsra juthat. A csapatok úgy kalkulálnak, hogy valószínűleg csak május végén/június elején térhet vissza a száguldó cirkusz a normális kerékvágásba.


Mert a koronavírus bizony sok mindent átírt az elmúlt napokban, az egész világon eluralkodott a járvány, senki nem látja, hol lehet a vége.

A Forma-1-es mezőny is elutazott ugyan Ausztráliába, de egyrészt nagyobb részük egyáltalán nem is szeretne versenyezni a kialakult helyzetben, de aztán a McLaren csapattagjának igazolt koronavírusos fertőzöttségének hírére elszabadult a pokol. A wokingiak visszaléptek, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen pedig a versenyhétvége hivatalos törlése előtt elhagytál Ausztráliát. 

Az már biztos, hogy május végéig biztosan egyetlen futamot sem rendeznek meg, de az is benne van a pakliban, hogy az elhúzódó járvány miatt az egész szezonnak annyi. A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner jelenleg úgy gondolja, talán néhány hónap múlva újra elindulhat a versengés, de erre azért nem fogadna nagy tétben. 

„Hogy fogunk-e idén még versenyezni? Őszinte leszek, tényleg fogalmam sincs. Az elkövetkező napokban kicsit jobb képet kaphatunk arról, hogyan is fog kinézni ez az év. Én arra számítok, hogy fogunk versenyezni is. Remélhetőleg a világ egy idő után ellenőrzése alá tudja vonni a járványt és újra dolgozni kezdhetünk” – magyarázta Günther Steiner, akit a Ziggo Sport idéz.

Április végéig minden futam hivatalos törlésre került, de teljesen bizonytalan a Holland és a Spanyol Nagydíj is, Monte-Carlo ugyancsak, de nemrég a Francia Nagydíj szervezője is arról beszélt, hogy közel sem biztos az esemény megrendezése. Márpedig Le Castellet-be június legvégén látogatna a mezőny.

Címkék: Forma 1, Haas Racing
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/91911/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Haas Racing
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?