Minden autó elkészült, hivatalosan is elkezdődött a szezon

Dorogi László

No, persze egyelőre csak a téli tesztelés indult el a száguldó cirkuszban, a mezőny tagjai a héten Barcelonában köröznek.

Minden autóról lehullt a lepel, kezdődhet a móka - gondolhatták a Forma-1 szerelmesei szerda reggel, amikor az első fecskék kigurultak a barcelonai aszfaltcsíkra. Bár a versenyszezon csak márciusban kezdődik, addig még igen fontos hetek várnak a csapatokra, most tökéletesíthetik autóikat, ismerhetik meg a járgányokat, amelyeket a szerelők gondosan összeraktak.

Az most még nem fog kiderülni, hogy milyen erőviszonyokkal futnak neki az idénynek az istállók, de nem kockáztatunk nagyot azzal, ha helyeslően bólogatunk Toto Wolff, Mercedes-főnök véleménye hallatán: 2020-ban is három csapat verseng potenciálisan a világbajnoki címért. A Ferrari és a Mercedes autóbemutatójáról korábban már írtunk, küllemre sokat egyik csapat sem változtatott a tavalyi autóján, persze az igazán fontos dolgok a szemnek láthatatlanok.

Érdemes néhány szóban megemlékezni a Red Bull járgányáról, az osztrákok ugyanis fekete mágiával győznék le a Mercedes-Ferrari kettőst. Christian Hornerék átálltak a sötét oldalra, az autó orrkúpja egy az egyben Darth Veder nagyúr sisakjára emlékeztet.

Az egyik legszebb festéssel az Alpha Tauri vág neki a szezonnak. Akinek nem ismerős a csapat neve, ne aggódjon, tavaly még Toro Rosso néven futottak, de a névváltással a dizájn is megváltozott, egy lépéssel távolabb kerültek az anyacég Red Bulltól.

A többieknél nagy változások nem történtek, bár a Renault még robbanthat valamit, ugyanis a szerdai tesztre egy teljesen fekete autóval érkeztek meg, viszont aligha lesz ez a végső külső. Az utolsó pillanatokban mutatta be idei festését az Alfa Romeo is, de Raikkönenéknél semmi nem változott tavalyhoz képest. Talán csak annyi, hogy a csapat leigazolta tesztpilótának a Williamsnél létszám fölöttié váló Robert Kubicát.

Címkék: Barcelona, Forma 1
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/90643/pics/lead_800x600.jpg
Barcelona,Forma 1
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?