A koronavírus adhat esélyt Imolának a visszatérésre?

Ragnar Volarus

Imola legendás helyszín, de sajnos egyúttal tragikus is. Az 1994-es hétvége kitörölhetetlen az emlékeink közül, Roland Ratzenberger és Ayrton Senna is itt vesztette életét.

Az elmúlt években sokszor szóba került, hogy Imola visszatérhet a versenynaptárba, és ennek érdekében rengeteg átalakítás is zajlott a pályán. A tagságot azonban még mindig nem kapta meg, aminek elsősorban pénzügyi okai vannak, és az sem könnyíti a helyzetüket, hogy Monza az Olasz Nagydíj otthona. 

Most azonban, hogy a Kínai Nagydíjat a koronavírus miatt hivatalosan is elhalasztották, Imola előtt adódhat egy nem várt lehetőség. A távoli ázsiai helyszín későbbi pótlása nagy terhet róna a csapatokra, hiszen újra Ázsiába kéne utazni, ami pénzben és időben is komoly tétel. Ráadásul egyelőre teljes a bizonytalanság, hiszen nem tudni, hogy mi lesz hónapok múlva az országban a súlyos vírushelyzet miatt.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Imola - mely 2006 óta nem rendezett Forma-1-es futamot -, így esélyes lehet arra, hogy megkapja Kína vagy Vietnam helyét, ha esetleg az új helyszín sem tudná vállalni a rendezést a vírus miatt.

Az olaszok azonban reménykedhetnek, mert egy európai versenyhétvégét logisztikai szempontból is könnyebb beilleszteni a versenynaptárba. A Liberty Media nyilván jól megrág minden lehetőséget, hiszen idén 22 futammal terveztek, amire ezelőtt nem volt még példa, tehát nekik a legrosszabbkor szólt közbe a kínai helyzet. Pláne úgy, hogy a hosszabb naptár és a több verseny miatt lett rövidebb az F1-es tesztsorozat. 

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/90510/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?