Hat nappal az első teszt előtt a Mercedes is bemutatta új járgányát

Dorogi László

A németek tavaly a bemutatotthoz képest egy teljesen másik autóval vágtak neki a szezonnak, de ez úgy fest, idén nem történik meg.

Fotó: formula1.com

Valentin-napon mutatta be 2020-as autóját a világbajnoki címvédő Mercedes Forma-1-es csapata. A fanatikusok közül talán még emlékeznek páran arra, hogy tavaly az első bemutatott géphez képest egy jelentősen eltérő konstrukcióval vágtak neki az idénynek az Ezüst nyilak, ám James Allison technikai vezető szerint ez idén nem fog bekövetkezni.

"Az autó első verziójának bemutatása mindig is fontos volt, de ebben az évben különös jelentősége van. Ez az utolsó esélyünk arra, hogy meggyőződjünk arról, minden klappol-e az első hivatalos téli teszt előtt"

- nyilatkozta a formula1.com-nak a technikai vezető.

Az új fejlesztésű, W11-es névre keresztelt autó a silverstone-i aszfaltcsíkon tette meg első köreit, Lewis Hamilton pedig csalafintán óvatosan fogalmazott a 2020-as erőviszonyokkal kapcsolatban.

"Egyelőre nem sokat tudunk arról, hogy állunk a többi istállóhoz képest"

- mondta a világbajnok, de hozzátette, hogy ő személy szerint pályafutása legjobb felkészülési időszakát teljesítette.

"Fizikailag és mentálisan is úgy érzem, hogy magasabb szinten vagyok, mint tavaly ilyenkor"

- tette hozzá a hatszoros világbajnok.

Az előzetes várakozások alapján idén is a Mercedes vág neki a legnagyobb eséllyel a világbajnoki cím megszerzéséhez, ami ha összejön, zsinórban a hetedik konstruktőri vb-elsősége lesz a németeknek.

"Jelenleg három istálló autót tartom képesnek a futamgyőzelemre, és ha minden az előzetes tervek alapján alakul, akkor a világbajnoki címre is"

- nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. Nem nagy meglepetés, hogy Wolff a Ferrarira és a Red Bullra gondolt, amikor a potenciális kihívókról beszélt, de azon se lepődjünk meg, ha idén is játszi könnyedséggel húzza be a világbajnoki címet a Mercedes a 2021-es, nagy szabályváltozások előtti utolsó évben.

Címkék: Forma 1, Mercedes
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/90429/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Mercedes
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?