Robert Kubica az Alfa Romeónál?

Ragnar Volarus

Ugyan Kubica jövőre nem lesz tagja a mezőnynek, de mégis szerepet vállal a nagyok között. Az idei szezont a Williams istállónál töltő lengyel finoman szólva sem élete idényén van túl. Az egy dolog, hogy a Williams harmatgyenge autót tudott összerakni, de Kubicát csapattársa oda-vissza verte az időmérőkön és a versenyeken. 

Fotó: Williams Racing

Ennek ellenére a lengyel pilóta tapasztalata sokat segíthet kisebb csapatoknál. Persze az szinte garantált, hogy Kubica a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) fog versenyezni, de másodállást vállalhat az F1-ben. Egy ideig úgy tűnt a Haas és a Racing Point fejlesztői pilótája lesz, de most fordult a széljárás, és az Alfa Romeóval folytat előrehaladott tárgyalásokat. A Race Fans jelentése szerint a 35 esztendős versenyző, aki az egyik legjobb fejlesztői- és szimulátoros pilóta, immáron az Alfa Romeóhoz áll a legközelebb. 

Kubica korábban 2006 és 2009 között már vezetett a csapatnak, ami akkor éppen BMW Sauber néven futott. A lengyel veterán feladata az lenne, hogy segítsen kifejleszteni az Alfa Romeo új szimulátorát. A Haas is pontosan emiatt akarná a lengyelt, aki komoly tapasztalatokkal rendelkezik ezen a területen,. hiszen korábban a Mercedes F1-es szimulátorát is használhatta, még mielőtt visszatért volna az F1-be a Renault és a Williams segítségével.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/87976/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?