A szurkolóknál nem Albon lett az év újonca

Ragnar Volarus

Az év végi díjátadókon szinte kivétel nélkül a Toro Rosso és a Red Bull pilótáját, Alexander Albont választották a legjobb újoncnak. De a szurkolók kicsit másképp gondolják.

Hogy mást ne mondjunk, az FIA múlt heti gáláján Alexander Albon kapta az év legjobb újoncának járó elismerést, de az Autosport szakértői is a thai pilóta mellett tették le voksukat. 

Alexander Albon a 2019-es szezont a Toro Rossóval kezdte, és komolyan versenyképes tudott lenni a középmezőnyben. Ennek - ne meg Gasly küszködésének köszönhetően - szezon közben megkapta a lehetőséget, hogy a Red Bullnál váltsa a franciát. 

Albon pedig itt sem okozott csalódást, de végül lemaradt a konstruktőri hatodik helyről, amelyet Carlos Sainz szerzett meg. A thai pilóta végül csak nyolcadik lett. Ettől függetlenül a Red Bullnál annyira elégedettek voltak a teljesítményével, hogy a szezon végén meghosszabbították a szerződését, és így jövőre is topcsapatban viaskodhat.

A szurkolók mindezek ellenére Lando Norrist tarották a legjobbnak. Márpedig összesen 86 922 szurkoló szavazott. Ami nem kevés.

Persze Norris sem panaszkodhat első évére a McLarennél, és bár elmaradt csapattársától Sainztól, de jelentős érdemei voltak abban, hogy a wokingiak a negyedik helyen végeztek a konstruktőri versenyben.

Talán éppen ezért a Forma-1 honlapján meghirdetett voksoláson az év újoncának választották a rajongók. A brit 76 százalékát kapta a voksoknak, vagyis elsöprő többséggel nyert, míg Albon a voksok 16 százalékát gyűjtötte be. A Williams újonca, George Russell nyolc százalékot gyűjtött. 

Norris talán nem csak teljesítményével, de a többiekhez képest jelentősebb közösségi médiás jelenlétével is megnyerhette magának a szurkolókat, de Sainz-cal kialakított rendkívül közvetlen viszonya is fokozta népszerűségét.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/87443/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?