Nico Hülkenberg karrierének vége?

Kecskés István

Azt mondják az okosok, hogy több volt a német pályafutásában, de úgy tűnik, hogy győzelem nélkül búcsúzik el a Forma-1-től Nico Hülkenberg.

A németnek ajtót mutattak a Renault-nál, így új csapatot kell kereseni – a francia sárgáknál Esteban Ocon váltja a versenyzőt –, de a helyzet az, hogy fogynak a lehetőségek. Igazából már csak egy van, de az meg Hülkenbergnek nem kell. 

A szingapúri versenyhétvégén a Haas bejelentette, hogy Romain Grosjean marad jövőre is a csapatnál. 

„Nem hajszoltam ezt a megállapodást. Nem jutottunk előrébb, nem állapodtunk meg, nem állt össze a dolog a Haasszal. Ez most a következménye ennek. A Haas valóban egy lehetőség volt előttem, és beszéltünk is, ez nem titok. De nem jutottunk egyezségre, nem sikerült megállapodást kötnünk” – mondta Hülkenberg.

Jelenleg két csapatnál akad szabad, vagy legalábbis annak vélt hely. Az egyik a Williams, ahol Robert Kubica csütörtökön jelentette be a távozását, ellenben ez a mezőny leggyengébb csapata. Hülkenberg sem akar oda szerződni. 

„Bármennyire is szeretném az F1-ben folytatni, szükséges, hogy legyen értelme is. A megfelelő megállapodásnak kell létrejönnie. Nem akarok bármi áron a Forma–1-ben maradni, csak hogy legyen valami. Nem szeretnék lekezelő vagy tiszteletlen lenni a Williamsszel, ezt általánosságban értem, akár a Haas mostani helyzetére is. Számomra ez a legfontosabb” – nyilatkozta a pilóta. 

Marad az Alfa Romeo, de… 

Az istálló nem dönt teljesen önállóan, a fiatal olasz Antonio Giovinazzi szerepeltetéséhez ragaszkodik az Alfa partnete a Ferrari még akkor is, ha Kimi Räikkönentől alaposan elmarad a teljesítménye. 

„Az ember tisztában van vele, látja, hogy még milyen elérhető lehetőségek vannak, és mely ülésekre nincs esély. Szerintem eléggé nyilvánvaló. Jelenleg nem tudom. Kicsit már kicsúszott a kezemből az irányítás, így a legfontosabb az lesz, hogy jól teljesítsek a pályán. Csak időre van szükségünk. Vannak lehetőségek, reális esélyek, de ebben a játszmában soha nem mehetsz biztosra” – mondta Hülkenberg.

A német versenyző 2010 óta szerepel a sorozatban, győzelmet nem szerzett, de egyszer indulhatott a pole-ból.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/83789/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?