Forma-1: veszélyben a hétvégi szingapúri verseny

Ragnar Volarus

A PA hírügynökségnek a Forma-1 meg nem nevezett szóvivője úgy nyilatkozott, hogy „a szingapúri versenyszervezők az érintett felekkel folyamatosan egyeztetnek a levegő minőségének kérdésében, emellett folyamatosan figyelik, mérik a pálya környékére érkező levegő minőségét, és lépéseket tesznek, hogy a pálya fölé érkező füstköd hatását csökkentsék”.

Fotó: REUTERS/Feline Lim

A BBC pedig arról ír, hogy óvintézkedéseket vezettek be Szingapúrban a hétvégi Forma–1-es nagydíj előtt az F1-főnökök kérésére. Merthogy a szomszédos indonéziai erdőtüzek miatt megromlott levegőminőség miatt arra kérték a városban lakókat és dolgozókat, hogy csökkentsék a szabadban végzett megterhelő fizikai munka mennyiségét. Ez pedig a Forma–1-es pilótákra hatványozottan igaz. Ráadásul a szingapúri verseny még ideális körülmények között is az egyik legmegterhelőbb verseny.

A verseny szervezőinek nyilatkozata szerint péntekig sokat változhat a levegő minősége, a szálló részecskék mennyisége ugyanis megjósolhatatlan előre - az viszont bizonyos, hogy Szingapúrban egy héttel a verseny előtt átlépte az egészségügyi határértéket, s azóta is a határérték körül mozog -, így reménykednek benne, hogy az eredeti terv szerint mehet le a versenyhétvége programja. .

A BBC értesülései szerint az F1 vezetőinek van B-terve arra az esetre, ha túl magas lenne a légszennyezettség a hétvégén, ám erről pontosabb információkat senki nem árult el. Az Forma-1-et irányító Liberty Media képviselői mindenesetre eddig hivatalosan nem foglaltak állást a kérdéssel kapcsolatban, pedig a döntő szót ők fogják kimondani.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/83706/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?