Forma-1: a Ferrari szokatlan terve, vicceskedő McLaren

Ragnar Volarus

Javában zajlik a szezon, közeledik az 1000. nagydíj, mégis két olyan pilóta szerepel legtöbbet a hírekben, akik aktuálisan nem is a Forma-1-ben versenyeznek.

Bár hétvégén a Kínai Nagydíjon ünnepel a Forma-1, de nem telik el úgy nap, hogy Mick Schumacher ne szerepeljen valami aprósággal, néhány mondattal a hírekben. Tény, hogy nagy segítséget jelent a név, amely ugyanakkor elképesztő teher is egyben, hiszen folyamatosan összehasonlítják édesapjával. 

A szemére is vetették, hogy egészen tavalyig semmi kiemelkedőt nem tudott felmutatni a Forma-3-ban, de nyáron valami történt, elképesztő győzelmi szériát hozott össze és végül ennek köszönhetően a bajnoki címet is megszerezte. Idén bemutatkozott a Forma-2-es sorozatban, ahol legjobb újoncként egy nyolcadik és egy hatodik helyezést tudott felmutatni. Közben pedig már ismerkedik a Forma-1-gyel is, Bahreinben lehetőséget kapott arra, hogy az első napon a Ferrari, a második tesztnapon pedig az Alfa Romeo volánja mögé üljön. Az ágaskodó lovas istálló gépével második, az Alfával hatodik legjobb időt autózta, tehát nincs mit szégyellnie. 

Talán ennek köszönhetően a Ferrari már azon töri a fejét, hogy a szezon során egy szabadedzésen is kipróbálná Schumachert, ami nem sűrűn fordul elő az élcsapatoknál. Tehát a név segíthet, de mindez mit sem érne némi tehetség nélkül.

„Egyértelmű, hogy a nevem a lényem egy darabja. Édesapám fia vagyok és boldoggá tesz, hogy ő az apukám. Amit ő véghezvitt a Forma-1-ben, az a valaha volt legjobb teljesítmény, ez pedig olyasvalami, amire felnézek. Boldog vagyok, hogy az ő fia lehetek. Úgy hiszem, nélküle nem lennék ugyanaz az ember. Amikor még gokartoztunk, rengeteg apró, de fontos dolgot megosztott velem, ez pedig sokat segített a fejlődésben. Jelenleg az a célom, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot szerezzem és annyit tanuljak, amennyit csak tudok. Ezek segítségével pedig mindig a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam a pályán.” – nyilatkozta Mick Schumacher a theinsideline.com portálnak.

A fiatal német egyúttal kijelentette, hogy nem akarja elkapkodni az F1-es bemutatkozást. Pedig Fernando Alonso azt a tanácsot adta neki, ne szalassza el a lehetőséget ha ajánlatot kap egy Forma-1-es csapattól. Elvégre senki nem tudhatja mikor jön a következő esély.

Apropó Alonso! A spanyol világbajnok már a májusi Indy500-ra készül, nem is akárhogy. A McLaren kiadott egy vicces videót, ahogy Alonso már mindent 9 fokban megdöntve csinál, ahogy az Indianapolisi pálya kanyarjaiban. Még a cipőjét is átalakították, otthon a tévéje szintén megdöntve áll a falon, és ott is csak balra kanyarodva old meg mindent, ahol jobbra kéne menni. Parádés.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/71273/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?