A 20 éves Schumacher másodikként zárta a tesztet

Ragnar Volarus

A bahreini F1-es teszten Michael Schumacher fia, apja egykori csapatával, egy második hellyel tette le névjegyét. Ez azért is komoly eredmény, mert először vezethetett aktuális Forma-1-es versenygépet Mick Schumacher. Mindezt alig pár nappal Formula-2-es bemutatkozása után. A 20 éves német pilóta második legjobb eredménnyel zárta a keddi napot, egyedül Max Verstappen volt gyorsabb nála.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia 56 kört tett meg kedden, és egyik ámulatból a másikba esett.

„Megdöbbentő volt. Amikor először ráléptem a gázra, illetve felfedeztem mindent, az járt a fejemben, ’ennek a dolognak komoly ereje van. Remekül éreztem magam. Rengeteg potenciál van az autóban a kanyarsebességeket, a kigyorsításokat és minden mást illetően. Nehéz leírni. Nagyon jó volt, rögtön otthon éreztem magam. Csodálatos volt megtenni az első köröket, és látni, hogy a srácok dolgoznak az autón – hogy értem dolgoznak. Kényelmesen éreztem magam. Valahányszor pályára gurultam, tanultam valami újat – hogy hogyan is vezessem az autót, milyenek az érzéseim az autóban, mit is szeretnék az autótól. És szerintem jól dolgoztunk. Azt gondolom, nagyszerű volt a harmónia csapatok belül, és én is szépen tanultam. Vártam, hogy újra kiguruljak és javítsak azokon a dolgokon, amiken javítani akartam. Nem tettünk meg talán annyi kört, mint szerettünk volna, szóval holnap megpróbáljuk majd kiterjeszteni a munkát!”

Kedden azonban nem csak a fiatal német tesztelt, hanem egy "régi" ismerős, Fernando Alonso is, aki fél év után újra az idei McLarent vezethette, és nagyon elégedetten konstatálta, hogy tavalyhoz képest sokat fejlődött az autó. És ha már ott volt, ellátta néhány jó tanáccsal az ifjú Schumachert is.

„A legjobb, ha az ember azonnal jön ide versenyezni, amilyen korán csak lehet. Sosem tudhatod, mikor érkezik vonat, amely a Formula-1-be visz, amikor fiatalok vagyunk. Idén az F2-ben versenyez, teljes mértékben arra is koncentrál. Gyanítom, jól is fog szerepelni. Ha pedig jól teljesít és egy Formula-1-es gárda ajánlatot tenne neki, rögtön el kell fogadni és fellépni” - mondta a spanyol világbajnok.

Mick Schumacher mindenesetre ma folytatja a Forma-1-es tesztelést, igaz szerdán már az Alfa Romeo C38 kormánya mögött.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/71020/pics/lead_800x600.jpg
Ferrari,Mick Schumacher
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?