Komoly gondban a Ferrari az Ausztrál GP előtt

Ragnar Volarus

A Forma-1 mezőnye néhány napon belül megkezdi a barcelonai teszteket, és közel egy hónap múlva, Melbourne-ben nekivág a 2019-es szezonnak. Csakhogy az ausztrál hatóságok vizsgálatokat indítottak a Ferrari egyik szponzorának, a Philip Morris dohányvállalat Mission Winnow logójának ügyében. A szakértők szerint ezzel egy olyan terméket hirdetnek, mely valójában nem is nagyon létezik, illetve túlságosan is az elhíresült Marlboro logóra emlékezteti őket. 

A logó először a tavalyi Japán Nagydíjon pompázott a Ferrari autóin, illetve a pilóták ruházatán. A nagyokosok pedig úgy érzik, hogy a fehér csíkozást a piros háttérrel egy újabb kiskapu a Marlboro cigaretták közvetett népszerűsítésére. Ugye a dohányreklámok már 2007 óta tiltottak a Forma-1-ben, és 2011-ben a Ferrari is megszabadult a Marlboro hirdetéseitől. Látszólag. Mert az olaszok azóta is pénzügyi kapcsolatban maradtak a Phillip Morrissal - köszönhetően az okos festésnek és a logó dizájnjának. Sokat elmond a dohányellenes szervezetek paranoiájáról, hogy 2010-ben a Ferrarinak azért kellett megszabadulnia partnere vonalkódos logójától, mert egyesek azt gondolták, hogy tudatalatti Marlboro-reklámot rejtegetnek. 

A Phillip Morris most a Mission Winnow koncepcióval a cég történetében egy új érát indított, melyben olyan kezdeményezésekkel próbálkozik, amik "füstmentes megoldásokat" kínálnak a cigaretta helyett. Természetesen a hírre, hogy Ausztráliában gond lehet, máris egy közleménnyel reagáltak:

"A Phillip Morris Ausztrália anyavállalata, a Phillip Morris International és a Scuderia Ferrari globális partnerséget kötött, melyet teljes egészében Ausztrálián kívül menedzselnek. Az ausztrál vizsgálatok azért kezdődtek meg, mert a hatóságok elkezdték felülvizsgálni a dohánytilalmi törvényeiket, melyekbe beletartozik a hirdetési szabályozás is."

Tehát a boszorkányüldözés megkezdődött. Egy hónappal korábban, mint a szezon. 

Címkék: Ferrari
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/68645/pics/lead_800x600.jpg
Ferrari
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?