Véget ért az Arrivabene-éra a Ferrarinál

A Ferrari menesztette Maurizio Arrivabene csapatfőnököt, akinek helyét a korábbi technikai igazgató Matteo Binotto foglalja el.

Fotó: motorsport.com

Az olasz sajtóban hétfő délelőtt kezdett el terjedni a hír, hogy a Ferrari kirúghatja Maurzio Arrivabenét, aki 2015 óta volt az istálló csapatfőnöke. Arról cikkeztek, hogy a vezetőnek azért kell mennie, mert megromlott közte és Matteo Binotto technikai igazgató között a viszony. A hír igaznak bizonyult és tényleg Binotto veszi át a csapatfőnöki teendőket a jövőben. 

A Ferrari közleményben tudatta a világot a váltásról, valamint arra is fény derült, hogy Binotto egy személyben lesz a csapatfőnök és a technikai igazgató is:

Négy év fáradhatatlan elköteleződés után Maurizio Arrivabene elhagyja a csapatot. A döntést a cég felsővezetésével közösen született meg, melyet hosszas egyeztetések előztek meg Maurizio és a csapat hosszú távú érdekeiről. A Ferrari szeretné megköszönni Mauriziónak a hozzájárulását a csapat egyre javuló versenyképességéhez, és a legjobbakat kívánja a jövőbeli kihívásaihoz. Azonnali hatállyal Matteo Binotto veszi át a Ferrari csapatfőnöki pozícióját. A technikai részlegek továbbra is közvetlenül Matteónak jelentenek majd.

Címkék: Ferrari, Forma 1
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/67251/pics/lead_800x600.jpg
Ferrari,Forma 1
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?