Keszthelyi Vivien a fiúkat is lenyomhatja a Forma-3-ban

Dorogi László

Keszthelyi Vivienről egy ideje csupa jó híreket hallunk, nem nagyon lehet vitás, hogy a magyar lány a honi autósport egyik legnagyobb reménysége. A még mindig csak tizennyolc éves pilóta ráadásul most már büszke csúcstartónak is vallhatja magát, ugyanis januárban első magyar női pilótaként bemutatkozhat egy Forma-3-as sorozatban, ahol a BlackArts Racing istálló autójával róhatja majd a kilométereket.

Vivien az F3 Asian Championship Winter Series sorozatban szállhat harcba a bajnoki pontokért, itt férfi versenyzőkkel küzdhet meg. A bajnokságot a Nemzetközi Automobil Szövetség is hitelesítette, a sorozat klenc versenyt ölel mad fel, az első futamot január 12-én rendezik meg Thaiföldön. Itt ülhet majd először a BlackArts Racing versenyautójába Keszthelyi Vivien, ezzel ő lesz a legfiatalabb pilóta a magyar autósport történetében, aki egy teljes szezon keretein belül eljut a nemzetközi Forma-3-as kategóriáig.

Nemcsak a Forma-3-ban, hanem egy másik sorozatban is szurkolhatunk Keszthelyinek 2019-ben, idén debütál ugyanis a W Series elnevezésű, új gyorsasági női autóverseny-sorozat, amelynek indulóit ugyan még nem jelentették be, de a szervezők első körben már 55-re szűkítették a létszámot a több száz jelentkezőből, ebben a listában pedig a magyar lány nevét is megtaláljuk. Mivel azonban ez a sorozat később startol, így bőven belefér a magyar lánynak, hogy kipróbálja magát a Forma-3-as kategóriában. Mi szurkolunk neki!

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/67090/pics/lead_800x600.jpg
Forma-3,Keszthelyi Vivien
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?