Síbalesete óta nem kaptunk ennyi információt Schumacherről

Dorogi László

A Nemzetközi Automobil Szövetség jelenlegi elnöke, a Forma-1-ben szereplő Ferrari csapat egykori csapatfőnöke különleges infót osztott meg a hétszeres világbajnokról.

Fotó: CharityStars

A Forma-1 rekordbajnoka öt évvel ezelőtt szenvedett végzetesnek tűnő síbalesetet Franciaországban, azóta többen keltették már halálhírét is, hiszen a nagyközönség azóta sem tud szinte semmit az állapotáról. A család teljesen elzárkózott a média elől és abban a kiváltságban is nagyon kevesen részesülnek, hogy meglátogassák időnként a lábadozó Schumachert.

Az egyik ilyen személy Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, aki az Auto Bild szaklapnak mesélt el egy különleges történetet - még ha ezt nem is feltétlenül akarta. Todt éppen a magazintól kapott egy kitüntetést a hétvégén, ezt követően pedig egy nyilatkozatban élesen kritizálta a száguldó cirkuszt Németországban közvetítő RTL csatornát, mondván olyan sok reklámot iktatnak a közvetítésekbe, hogy nézhetetlen és követhetetlen emiatt a verseny.

Néhány nappal később már pontosította magát az elnök, aki elmondta, nem a kommentátorokat és riportereket akarta kritizálni, hiszen ők nagyon nehéz munkát végeznek, ezért nem is akarja megszólni őket és ezt szokta tanácsolni Michaelnek is. Nem kellett sok idő, a motorsport.com ki is derítette, hogy Todt Schumacherre utalt, ezért el is kezdték faggatni, hogyan is értette ezt a dolgot.

"Nagyon óvatos vagyok, amikor valamit nyilatkozok, de igaz a hír, a Brazil Nagydíjat Svájcban néztem Michaellel. Havonta kétszer meglátogatom, hiszen nagyon szeretem őt és a családját. Bárcsak más lenne ez az egész helyzet"

- mondta Todt.

Az FIA-elnök által mondottak alapján Schumacher olyan állapotban van, hogy képes tévét nézni és kritizálni is a közvetítést, ami nagyon-nagyon jó hír, de persze konkrétumokat továbbra sem tudunk. Mindenesetre Jean Todt nyilatkozata bizakodásra adhat okot, hogy látjuk még valaha a hétszeres világbajnokot.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/65917/pics/lead_800x600.jpg
Michael Schumacher
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?