A Forma-1 világbajnoka nem kér a maratoni szezonból

Dorogi László

A legnépszerűbb autóverseny-sorozat tulajdonosai egyre több helyszínt vonnának be a Forma-1-es versenynaptárba, de Hamilton szerint már így is elég megterhelő egy idény a pilóták számára.

Fotó: The National

A Liberty Media sok újítással állt elő, amióta megvásárolták a Forma-1 jogait és nem titkolt céljuk, hogy minél több helyen pénzzé tegyék a sorozatot. A héten jelentették be például hivatalosan, hogy 2020-tól Vietnamban is lesz verseny, mindemellett az amerikaiak szeretnék elvinni Miamiba és Zaandvortba is a száguldó cirkuszt.

Mindez azt jelenté, hogy két év múlva akár 24-25 versenyhétvége is helyet kapna a versenynaptárban, ez pedig egyáltalán nem tetszik az immáron ötszörös világbajnok Lewis Hamiltonnak. A brit pilóta még azt is megszellőztette, hogy ha felemelik a versenyek számát, ő bizony visszavonul a sorozattól. Persze, öt világbajnoki címmel a háta mögött könnyen mond az ember ilyet, de azt azért be kell látnunk, hogy van némi igaza a Mercedes versenyzőjének.

Hamilton szerint már így is olyan, mintha 25 versenyük lenne egy évben, ezért egyáltalán nem tartja jó ötletnek a versenyek számának növelését, szerinte a régi, 18 futamos szezonok voltak a legideálisabbak.

Az idei szezonból már csak két futam van hátra, de az egyéni világbajnoki címmel ellentétben a konstruktőri verseny közel sem lefutott. Már most tudni lehet, hogy jövőre márciustól decemberig fog tartani az évad, ez pedig 1963 óta a leghosszabb szezon lesz a száguldó cirkuszban.

Hamilton hozzátette, nagyon szeret versenyezni, de ez az idény is nagyon hosszú volt, ami alatt nagyon sok feladatot kellett elvégezniük, nem mellesleg a családjuktól is nagyon sok időt kell távol eltölteniük, ami szintén embert próbáló feladat.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/63733/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Lewis Hamilton,Mercedes
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?