Nem tört meg a Mercedes-uralom Oroszországban

Bottas jó csapatjátékosnak bizonyult, Hamilton futamot nyert, összesítésben pedig már két futamgyőzelemnyi az előnye Vettellel szemben.

Fotó: formula.hu

Már a pénteki szabadedzéseken körvonalazódott, hogy a Szocsi pálya egyértelműen a Mercedesnek lett kitalálva, s ha ehhez hozzátesszük azt, hogy még sosem sikerült más erőforrással robogó autónak futamot nyernie Oroszországban, nem sok jóban reménykedhettek az ezüst nyilak riválisai.

Pedig Sebastian Vettelnek nagyon nagy szüksége lett volna egy győzelemre Szocsiban, ugyanis öt futammal a világbajnokság befejezése előtt már 40 pont volt Lewis Hamilton előnye, ám a szombati időmérő edzés rávilágított, hogy a Ferrarinak sok esélye nem lesz a sikerre vasárnap.

Némi meglepetésre Valtteri Bottas gyorsabbnak és precízebbnek bizonyult brit csapattársánál szombaton, így a finn pilóta indulhatott a pole pozícióból azon a pályán, ahol tavaly sikerült megnyernie pályafutása első Forma-1-es versenyét. Sebastian Vettel a harmadik helyről vághatott neki a futamnak és az első méterek izgalmasan alakultak. A legjobban talán Hamilton kapta el a rajtot, be is nézett csapattársa mellé, ám Bottas jól megvédte pozícióját, miközben Vettel is üldözőbe vette Hamiltont.

Végül minden élen haladó versenyző megtartotta pozícióját és a show-t elsősorban a 21. születésnapját ünneplő Max Verstappen szolgáltatta, aki különböző büntetések miatt a 19. helyről rajtolt, ám villámsebességgel hámozta át magát a mezőnyön, hogy bár jó néhány másodperccel lemaradva, de csatlakozzon az élen haladó négyeshez.

Az első és egyetlen boxkiállásnál jól taktikázott a Ferrari, Sebastian Vettel, hamarabb érkezett a kerékcserére mint Hamilton és a kivezető körét is nagyon jól teljesítette. A brit kiállását követően a német mögé szorult, de elképesztően agresszívan támadta és nem sokkal később vissza is vette Vetteltől a második pozíciót. S mint tudjuk, ez már fél futamgyőzelmet jelentett Hamilton számára, ugyanis Bottasnak kénytelen kelletlen el kellett engednie ötödik világbajnoki címére hajtó társát.

Hamilton összetettben ezzel már 50 ponttal vezet Sebastian Vettel előtt a világbajnoki pontversenyben és nagyon nagy csoda - értsd két nullázás a brittől - kell ahhoz, hogy a német szerezze meg ötödik világbajnoki címét. A 33 éves brit versenyzőnek ez volt az idei nyolcadik, egyben pályafutása 70. futamgyőzelme.

Az Orosz Nagydíj végeredménye:

1
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/60103/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Lewis Hamilton,Mercedes,Orosz Nagydíj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-10-01 15:53:50
Úgy marha könnyű bajnokságot nyerni, ha "kötelező" előre engedni a csapattársat !!!!
Hol van itt a sportszerűség, a tisztességes küzdelem és egyéb "nyalánkságok" ?!
Nos, többek között ezért nem nézem már évek óta Forma-1 versenyeket, és ezért utálom ezt a Hamiltont is.
Ez nem autóverseny, hanem csak "suska" a javából !!!
Az meg töviről-hegyire nem érdekel !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?