Egyre jobban van Niki Lauda

Dorogi László

A háromszoros osztrák világbajnok humora a régi, egyre jobban érzi magát, jövőre talán vissza is térhet jól megszokott közegébe, a Forma-1-be.

Fotó: mercedesamgf1.com

Még augusztus elején kellett életmentő tüdőtranszplantációs műtét elvégezni Niki Laudán, miután egy súlyos légzőszervi betegség támadta meg. A Forma-1 élő legendáját egy ideig mesterséges kómában is tartották, de az operáció jól sikerült, azóta pedig szerencsére nem is nagyon hallottunk a Mercedes csapatának ügyvezetői jogkör nélküli elnökéről és résztulajdonosáról.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a műtét óta rendszeresen meglátogatja Laudát, akihez nem csak baráti szálak fűzik, hiszen exfeleségének az egykori pilóta az unokatestvére. Wolff szeptember elején úgy fogalmazott, hogy a 69 éves osztráknak egyelőre a pihenés és a felépülés a legfontosabb, de senkiben ne legyen kétség, vissza fog térni jól megszokott közegébe, a Forma-1-be.

Lauda évtizedek óta állandó résztvevője a Forma-1-es hétvégéknek, most is minden versenyt megnéz a televízión keresztül. Korábban több csapatnál is töltött be vezető szerepet, de a német RTL szakértőjeként is dolgozott egy ideig. Persze, idén már egészen biztosan nem látjuk versenyen, de Wolff a Szinapúri Nagydíj hétvégéjén a német RTL-nek részletesebben is beszámolt a Laudánál tett látogatásáról, amiből egyértelműnek tűnik, hogy egyre jobban van.

"Amikor bementem hozzá, az első dolog amit tett az volt, hogy rám mosolygott. Gondoltam, folytathatnánk, ahol abbahagytuk és azt mondtam neki, korábban jobban néztél ki. Erre seggfejnek nevezett. Akkor tudtam, hogy jó úton halad, hogy visszatért. Igen komplex operációt hajtottak végre rajta, de napról napra jobban van, jól működik az új tüdeje, pozitív hangulatban van"

- mesélte a Mercedes csapatfőnöke.

Címkék: Forma 1, Mercedes
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/58763/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Mercedes
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?