Az FIA elnöke szerint most a legbiztonságosabb a sportág

Az utóbbi hetekben nem egy igencsak látványos, ám rendkívül balesetveszélyes ütközést láthattunk, de hála az újításoknak nem történt baj.

Fotó: The Australian

Sokan kritizálták a glóriát is, mondván nem látnak tőle a pilóták, illetve esztétikailag sem a legszebb, de minden bizonnyal ez is kellett ahhoz, hogy rendkívül biztonságossá váljanak az autók.

„Azért vezettük be, mert meg voltunk győződve róla, hogy jó dolog. Egy kicsit talán megváltoztatta az autók kinézetét. Őszintén mondom, imádom az F1-et, imádom a versenyzést, és nem sokkolt le a látványa az első glóriával szerelt autónak. Ami miatt aggódtam az az volt, hogy nem romlik-e valamelyest a kilátás. Nem akartunk bevezetni olyasmit, ami bár javít a biztonságon, de el is vesz belőle valamit. De nem voltak aggályaik, szóval szerintem egyértelmű volt, hogy be kell vezetni. Előbb-utóbb történt volna valami” – mondta Jean Todt a Motorsportnak.

Todt, a szövetség első embereként kőkemény harcot folytatott a halo bevezetéséért, sokszor nagyon súlyos kritikákat is le kellett nyelnie, amíg az ügyét keresztül tudta vinni a pilóták érdekképviseleti szervén.

„Frusztráló volt, hogy némelyiküket hidegen hagyta. De végső soron tisztelnünk kell őket, ahogyan nekik is azt, amit csinálunk. Mi azért álltunk ki mellette, mert meg voltunk győződve róla, hogy ez a helyes irány. Ha megnézzük Alonso balesetét 2016-ból, vagy az Ericssonét múlt péntekről, egyértelműen látható, hogy mekkora fejlődést sikerült elérnünk. Néhány évtizeddel ezelőtt, a pilóták ottmaradtak volna egy-egy ilyen bukást követően. Ez 40 éve elfogadott volt, ma azonban már nem az."

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/58183/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?