Raikkönennek a kisfia a legjobb barátja

Dorogi László

Lada volt az első autója, de ma már a Ferrari egyszeres Forma-1-es világbajnoka. Megijedt kisfia, Robin születésénél, de azóta teljes az élete Kimi Raikkönennek, amióta családja van.

Fotó: F1 Világ

A finn Jégember immáron a száguldó cirkusz rangidőseként versenyez a sorozatban, de sosem volt a Forma-1 számára a világ közepe. Nem is igazán szeret beszélni a munkájáról, de azért a SportBildnek szívesen nyilatkozott a 2007 világbajnok, ahol elsősorban családjáról és kisfiáról, Robinról beszélt a kétszeres apuka.

"Az életem fárasztóbb lett, amióta családom van, de sokkal boldogabb is. A legtöbben azt gondolják rólam, hogy őrült életet élek, de ez sosem volt így. Igazából csak más a munkám, mint a legtöbb embernek, ezért adok interjúkat és irkálnak rólam mindenfélét az újságok, amit őszintén szólva annyira nem kedvelek"

- mondta Raikkönen a német szaklapnak.

Kimi azt is elárulta, hogy nagyon megijedt, amikor először fogta kezébe kisfiát, nagyon ideges volt, amikor először emelte fel és nem tudott vele mit kezdeni, amikor először sírt, de a második gyerekénél - azóta született egy kislánya is - már sokkal rutinosabb apuka volt.

"Robinnak rengeteg kérdése van, amikre mindre megfelelő választ kell adnom. Mára ő a legjobb barátom, imádom, hogy mennyire szabadok és ártatlanok a gyerekek"

- tette hozzá Raikkönen.

Fotó: Instagram

Arra a kérdésre, hogy kisfiából is autóversenyző lesz-e, elmondta, nem tudja mit szeretne majd csinálni Robin, de az már most egészen világos, hogy ugyanúgy érdeklik a motorok és az autók, akárcsak az apukáját. Kimi hozzátette, ha nem lenne autóversenyző, akkor is biztosan olyan munkát végezne, ami kapcsolódik az autókhoz, sőt azt is elárulta, hogy az első autója egy Lada volt, ehhez képest igazán különleges érzés egy Forma-1-es Ferrarival száguldozni.

A SportBild - természetesen - megkérdezte a finn pilótát a Sebiastian Vettellel való kapcsolatáról, amely kifejezetten jónak mondható, habár nemcsak csapattársak, de riválisok is. Raikkönen azonban már túllépett azon, hogy a csapatsorrenden problémázzon.

"Eljön majd az a pont a világbajnokság során, ahol már a csapat érdekeit kell előtérbe helyezni. Ismerős nekem ez a helyzet, nem tegnap kezdtem a versenyzést. Sebastian egy nagyon egyenes ember és ezen a sikerei sem változtattak. Ha néha össze is ütközünk, megbeszéljük, aztán rövidre is zártuk ezzel a témát. Ő egy olyan ember, aki el tudja ismerni, ha hibázott és én is ilyen vagyok.

Összességében mindig is jól kijöttünk, mert nem keveri bele a sportba a politikát, meg a többi szarságot, ezért vagyunk mi barátok"

- fejtette ki véleményét négyszeres világbajnok csapattársáról Raikkönen.

"Mindkettőnknek ugyanaz a célja: világbajnokká akarjuk tenni a Ferrarit. Nagyszerűen kiegészítjük egymást annak érdekében, hogy előre vigyük a csapatot."

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/57027/pics/lead_800x600.jpg
Ferrari,Forma 1,Kimi Raikkönen
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?