Lemondott pozíciójáról Eric Boullier a McLaren versenyigazgatója

Ragnar Volarus

Eric Boullier benyújtotta lemondását a McLarennél, amit a csapat ügyvezetője Zak Brown elfogadott, egyúttal bejelentette, hogy egyszerűsítik a szervezeti felépítést.

Az új felállásban Simon Roberts, a McLaren Racing műveleti vezetője fogja felügyelni a gyártást, a mérnöki tevékenységet valamint a logisztikát. Andrea Stellát nevezték ki teljesítményért felelős igazgatónak, Gil de Ferran pedig sportigazgatóként folytatja a McLarennél, a csapat hatékonyságát növelve.

Fotó: LAT PHOTOGRAPHIC

Boullier az utóbbi időszakban is kategorikusan tagadta távozását, majd ma felmondott. A 44 éves francia 2014 januárjában igazolt át a McLarenhez a Lotus F1 Teamtől, akkor még Ron Dennis irányította a brit alakulatot.

„Nagyon büszke vagyok, hogy egy ennyire briliáns csapattal dolgozhattam az elmúlt négy évben, de beismerem, ez a megfelelő idő, hogy lemondjak. Mindenkinek a legjobbakat kívánom a McLarennél a szezon hátralevő részére és a jövőre egyaránt”- mondta Boullier.

Brown már közel sem volt ennyire finomkodó:

"Senki elvárásainak sem tett eleget a McLarennél az MCL33 teljesítménye 2018-ban, különös tekintettel a hűséges rajongóinkra. Ez nem annak a több száz elkötelezett és keményen dolgozó férfinak és nőnek a hibája, akik a McLarennél vannak. Az okok rendszerjellegűek és strukturálisak, melyek jelentős belső változást igényelnek. A mai bejelentéssel megkezdjük a problémák kezelését, és megtesszük az első lépést a felépülés érdekében. Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy az egész csapat nevében megköszönjem Ericnek a szolgálatait, és azt, amivel hozzájárult a McLarenhez, és a legjobbakat kívánom neki a jövőbeni törekvéseihez."

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/55174/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?