Fejétől bűzlik a McLarenes csoki

Dorogi László

A Forma-1 egyik legpatinásabb istállója sokkal szebb szezon reményében vágott neki az idei évnek, ám most is ugyanolyan pocsék az autójuk, mint az elmúlt időszakban. És nem ez a legnagyobb probléma.

Fotó: Daily Mail

Érdekes sztorit szellőztetett meg a brit Daily Mail a Forma-1-es McLaren istállóval kapcsolatban. A szerkesztőséget a McLaren-gyár dolgozói keresték meg abszurd történetükkel, amely gyorsan bejárta a világsajtót. A wokingi gyárban különös szokás vert gyökeret, ha az alkalmazottak időben elvégzik munkájukat, jutalom gyanánt kapnak egy szelet csokoládét. Nem kettőt, nem hármat, kizárólag egyet, s hogy a minőségre is adjanak, ennek ára 25 font, azaz 90 forint, szóval tényleg elit édesség.

"Legutóbb a barcelonai futamra kellett elkészülnünk egy update-tel a kocsira, sikerült, ezért kaptuk a jutalmat. De tavaly, mikor kész lett az F1-autó, akkor is ilyet osztottak"

- mesélte az egyik neve elhallgatását kérő szerelő.

A dolgozók nem titkoltan sztrájkot fontolgatnak a különösen degradáló juttatás miatt, ugyanakkor tartanak attól, hogy emiatt elveszíthetik állásukat. A Daily Mail cikkében arról is szót ejtenek, hogy a McLaren sportigazgatójának, Eric Boullier-nek tulajdonképpen lövése sincs arról, mit is csinálnak a csapatnál és ez jellemző a teljes kollektívára.

Hogy miért csak egy csokoládéval jutalmazzák a kőkemény, sokszor hosszú éjszakákon átívelő munkát nagyon talányos kérdés. Már csak azért is, mert a McLaren Forma-1-es csapatának éves költségvetése nagyjából 200 millió font, azaz 75 milliárd forint körül mozog.

A csapat 2012-ben tudott utoljára futamot nyerni a száguldó cirkuszban, az elmúlt években pedig másról sem szóltak a hírek, csak Alonso szenvedéséről a patinás istállónál. Képzeljük el, mi lenne, ha még egy ilyen kiváló pilótája sem lenne a csapatnak. A McLarent 2009 és 2013 között irányító Martin Whitmarsh a hét elején nyíltan kritizálta a jelenlegi vezetőket a sajtóban, szóval a baj nem kevés és nem kicsi a csapat háza táján.

Pedig tavaly azt állították, az övék a legjobb autó, csak éppen a gyenge motor miatt nem képesek kihozni belőle a remek teljesítményt. Aha. Szó mi szó, a Honda-Renault erőforráscsere valamelyest megtolta a csapat szekerét, de az elmúlt két futamon már egyaránt pont nélkül maradtak. Maradjunk annyiban, hogy a McLaren fejesei még egy 90 forintos csokit sem érdemelnek produkciójukért.

Címkék: Forma 1, McLaren
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/54577/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,McLaren
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?