Mi lesz veled, Jégember?

Dorogi László

A Sky Sports szakértője szerint a finn pilóta az út végére ért, nem kellene tovább erőltetnie a Forma-1-es versenyzést.

Fotó: vezess.hu

Szigorú, ám annál jogosabb kritikát fogalmazott meg Martin Brundle, a Sky Sports televíziós társaság kommentátora a Ferrari finn pilótájával, Kimi Raikkönennel szemben. Brundle odáig merészkedett, hogy a maranellói istállónak egyenesen aggódnia kellene a finn miatt, mert hiába kezdte jól az idei szezont, Kanadában előbb hatalmas hibát vétett az időmérő edzésen, majd a futamon Vettel közelébe sem tudott kerülni, csapattársa végül közel 30 másodpercet vert rá, ami mint tudjuk a tizedek, századok, ezredek sorozatában már igen tetemes különbség.

A számok önmagukért beszélnek, Raikkönen 2013 óta nem nyert futamot, ráadásul amióta csapattársak a négyszeres német világbajnokkal, csupán tízszer tudta megelőzni versenyen, amikor mindketten befejezték az adott futamot. A finn pilóta szerződése az idény végén lejár a Ferrarinál, egyelőre pedig nem született megállapodás a folytatásról. A pletykák szerint Sebastian Vettel szívesen lenne ismét Daniel Ricciardo csapattársa, az ausztrált képzeli el a finn helyett az olasz csapatnál, míg az istállónál felmerült Charles Leclerc neve is, mint esetleges Kimi-pótlék.

Raikkönen jelenleg a mezőny legidősebb pilótája, még a 2001-es Ausztrál Nagydíjon mutatkozott be a sorozatban, 2007-ben pedig világbajnoki címet ünnepelhetett. Az utóbbi időszakban leginkább azzal találták meg a szakértők, hogy már közel sem akkora tűzzel versenyez, s bár néha még felvillant valamit tudásából, gyakran beletörődik a sikertelenségbe.

A fapofájáról híres Jégember nagyon sok szimpatizánst szerzett a Forma-1-ben töltött évei alatt, most azonban úgy tűnik, végleg leáldozóban van a csillaga. Egyes hírek szerint a szezon végén visszatérhet régi szerelméhez, a ralizáshoz, ahol egy rövid időszakot már eltöltött a Forma-1-es pályafutását megszakítva.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/54135/pics/lead_800x600.jpg
Ferrari,Forma 1,Kimi Raikkönen
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?