Idén látjuk utoljára Alonsot a Forma-1-ben?

Dorogi László

A Forma-1 egyik legsikeresebb istállója a tengerentúlra kacsingat, a spanyol világbajnok pedig nem érzi már jól magát a sorozatban.

Fotó: formula.hu

Úgy fest, a McLaren kinőtte a Forma-1-et, legalábbis minden jel arra utal, hogy 2019-től már az egyik legpatinásabb amerikai versenysorozatban, az IndyCarban is szeretnének elindulni. Jövőre még csak mint partnercsapat vennének részt a sorozatban, ám 2020-tól már külön istállóként szállnának harcba a sikerért.

Ezzel a lépéssel párhuzamosan felerősödtek azok a pletykák is, miszerint Fernando Alonso már nem érzi jól magát a Forma-1-ben a sok sikertelen szezont követően - amiben persze a wokingi istálló keze is alaposan benne van - ezért nem lenne meglepő ha váltana, az amerikai szerepvállalás pedig tökéletes ugródeszkát jelentene a spanyol világbajnoknak.

Alonso tavaly írt alá szerződéshosszabbítást a McLarennél, ugyanakkor a hírek szerint ez a kontraktus tartalmaz egy olyan záradékot, amely szerint ha nem megfelelő az autó teljesítménye, a spanyol kiléphet szerződéséből. Az sem elképzelhetetlen persze, hogy marad a csapatnál, csak már nem a Forma-1-ben, hanem az IndyCar sorozatban szereplő istállónál. Alonsonak nem lenne ismeretlen a terep, hiszen amióta a McLarenhez szerződött már több különböző sorozatban is kipróbálta magát, tavaly például a Monacói Nagydíj helyett ruccant át Amerikába az Indy 500-ra.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/53450/pics/lead_800x600.jpg
Fernando Alonso,Forma 1,McLaren
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?