Ricciardo a Forma-1 gumimágusa

Dorogi László

Kipukkant a Pirelli tudománya Barcelonában, de a Red Bull pilótájának van egy-két ötlete, az ausztráltól választ kapunk a nagy gumikérdésre!

Fotó: formula.hu

Nem alakult túl jól az olasz gumigyártó Pirelli hétvégéje a Spanyol Nagydíjon. Szinte az összes pilóta panaszt tett a szuperlágy keverékű gumikra, voltak olyanok is, akik képtelenek voltak üzemi hőmérsékletre melegíteni azokat, ezért nem véletlen, hogy a csapatok nagy része nem is rakta fel gyors körre ezeket a keverékeket. Pedig ezeknek kellett volna gyorsabb köröket eredményeznie a keményebb keverékű lágy abroncsokkal szemben, de nem jöttek be a Pirelli számításai.

A legnagyobb problémát az okozta, hogy nagyon gyorsan elkoptak ezek a gumik, Daniel Ricciardo is lágy keverékű abroncsokon tette meg leggyorsabb körét. Az ausztrálnak lenne is ötlete, hogy lehetne orvosolni ezt a problémát. A monacói versenyhétvégén debütál a Pirelli eddigi legpuhább gumiszettje, a hiperlágy, Ricciardo pedig úgy gondolja, hogy ez a szett lehet a megoldás.

"Nem tudom, miért nem lehet a hiperlágy minden versenyhétvégét opció. Ezen futnánk időmérőt, aztán a többit meg kitalálnánk. Így lehetne egy kvalifikációs keverékünk és két nagyobb eltérésű versenygumink. Több lehetőségünk lenne ezáltal"

– vélekedett a Red Bull versenyzője.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/52743/pics/lead_800x600.jpg
Daniel Ricciardo,Forma 1,Red Bull
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?