Fullextrás F1-es pályát építhetnek Miamiban

Dorogi László

Még nem teljesen véglegesek a Forma-1-es futamra tervezett floridai utcai pálya a tervei, de ha megvalósulnak, az bizony nagyon vagány lesz.

Bemutatták az első terveit a miami városi Forma-1-es pálya vonalvezetésének, amelyből a leginkább szembetűnő elem egy kikötői hídon átvezetett szakasz - ilyennel eddig sehol nem próbálkoztak a száguldó cirkusz történetében, legalább is nem ilyen hosszú szakaszon. A pazar mediterrán környezet persze alapjában véve határozza meg a tervezett pálya hangulatát, amely a híd érintése mellett megkerüli majd a Miami Heat NBA-csapat arénáját is.

Az első tervek szerint így néz majd ki a pálya vonalvezetése

Fotó: autosport.com

A hidas megoldást már az 1980-as években is szerették volna kipróbálni Amerikában, amikor először merült fel egy miami verseny ötlete a sorozatban, ám akkor abból nem lett semmi. A flordiai futam akár már a jövő évi versenynaptárban is helyet kaphat, erről május 10-én szavaz az amerikai város közgyűlése, majd július 1-ig köthetnek szerződést a Forma-1 képviselőivel.

A tervezett pálya további érdekessége, hogy két elképesztően hosszú egyenes szakasz is lesz benne, így a sebességrekordok majdnem biztosan garantáltak. Az előzetes hírek szerint első körben 2028-ig köthet szerződést Miami a száguldó cirkusz prominenseivel.

Címkék: Forma 1, Miami
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/52237/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Miami
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?