Idén is lesz Hamilton-Vettel balhé Azerbajdzsánban?

Dorogi László

Egy évvel ezelőtt komoly konfliktus alakult ki a két klasszis pilóta között az Azerbajdzsáni Nagydíjon, hétvégén ismét visszatér a mezőny Bakuba.

Fotó: formula.hu

Javában zajlik az idei Forma-1-es szezon, a mezőny éppen idei negyedik versenyére készül, amelynek az azerbajdzsáni Baku ad otthont. Egy évvel ezelőtt egy sokáig emlékezetes összecsapásban szikráztatta meg az indulatokat Lewis Hamilton és Sebastian Vettel, a konfliktust pedig tulajdonképpen a német világbajnok generálta.

Az akkori versenyen Lewis Hamilton haladt az élen, amikor egy biztonsági autós szakaszt követően a hirtelen lelassító britbe majdnem belerongyolt Vettel. Ez olyannyira felbőszítette a német pilótát, hogy hirtelen bevágott Hamilton mellé, majd finom leterelő mozdulattal jelezte, hogy nem tetszett neki a korábbi manőver. A Ferrari versenyzőjét még a versenyen időbüntetéssel sújtották, ám a futamot követően ő maga is elismerte, hogy hibázott.

Természetesen a mostani versenyhétvége előtt az újságírók feltették Hamiltonnak a "nagy" kérdést, hogy emlékszik-e még erre az ütközetre és haragszik-e riválisára, de  persze a négyszeres brit világbajnok nem haragtartó.

"Vettel egy igazi bajnok alkat, aki okult az akkori helyzetből. A megjelenése, a beszéde, a szavai arról árulkodnak, hogy folyamatosan fejlődik, ezért a tiszteletem is megnőtt iránta. Biztos vagyok benne, hogy ez a későbbiekben sem változik meg"

- nyilatkozta Hamilton.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/51839/pics/lead_800x600.jpg
Azerbajdzsán,Ferrari,Forma 1,Lewis Hamilton,Mercedes,Sebastian Vettel
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?