A Cipőbűvölő ülhet a Jégember helyére?

Dorogi László

Elindult a hatalmas sakkjátszma, de egyelőre teljesen homályos, hogy melyik pilóta melyik autó volánjánál fog csücsülni 2019-ben.

Fotó: autosport.com

Szinte még csak most kezdődött el a 2018-as Forma-1-es idény, máris arról spekulálnak autósportos berkekben, hogy melyik pilóta melyik istállónál folytathatja pályafutását jövőre. A dominóeffektust kétségtelenül Kimi Raikkönen esetleges nyugdíjazása indíthatja el és már arról is erős pletykák terjengenek, ki veszi át a kormányt tőle.

Daniel Ricciardonak már tavaly is tele volt a zsákja azzal, hogy a Red Bull győzelemképtelen autót rak alá, mert lehet bármilyen jó pilóta, így még ő sem tud futamokat nyerni. Már akkor is többször elhintett olyan freudi elszólásokat a jövőjét illetően, amely egy sokkal tűzpirosabb jövőt prognosztizál a számára, kínai futamgyőzelem után adott nyilatkozatában pedig ismét kikacsintott a visszapillantó mögül - az ausztrál versenyző szerint csak akkor tudja megtartani őt a Red Bull, ha a kínai futamgyőzelem nem az egyszeri és megismételhetetlen kategóriába sorolódik a szezon hátralevő részében.

Ricciardo olyannyira eljátszott már a Red Bulltól való távozás gondolatával, hogy Mark Hughes, a Sky Sports tv-csatorna Forma-1-es szakértője szerint született is valamiféle előzetes megállapodás a maranellóiak és a cipőivás királya között. No, ez még nem afféle előszerződés, csupán azt rögzíti, hogy június 30-ig a pilóta nem tárgyalhat a folytatást illetően más csapatokkal, csak és kizárólag a Ferrarival.

Mindeközben a Red Bullnál sürgetik az ausztrállal való megegyezést és a hírek szerint már a Monacói Nagydíj előtt szeretnék tető alá hozni a szerződéshosszabbítást. Amennyiben azonban tényleg megköttetett az a bizonyos tárgyalástiltási egyezmény Ricciardo és a Ferrari között, erre biztos nem kerülhet sor.

Az sem vehető egyelőre készpénznek, hogy Kimi Raikkönen felhagy versenyzői karrierjével, bár kétségtelen tény, hogy jelenleg ő a mezőny legidősebb pilótája, a Ferrarinal pedig Sebastian Vettel mellett esélye sincs a csapat első számú versenyzőjévé avanzsálnia. Csakhogy Ricciardo pontosan azt kérné az olaszoktól, hogy egyenrangú félként kezeljék a négyszeres német világbajnokkal, ami még a rutinos finn esetében sem történik meg, pedig ha valakinek, neki aztán tényleg van karizmája a száguldó cirkuszban.

Az már csak hab a tortán, hogy bennfentes információk szerint Sebastian Vettel sem teljesen elégedett a Ferrarinál elfoglalt pozíciójával, ugyanis új szerződését már nem az ő szája íze szerint kötötték meg, mert amíg a német csak egy évre írt volna alá, addig a Ferrari három éves kontraktussal kínálta meg. Erre mindenesetre gyógyír lehet, hogy három futam után a német vezeti a világbajnoki pontversenyt és már két futamgyőzelmet is aratott, de egy dologban biztosak lehetünk: hamarosan hatalmas cserebere-bumm áll be a pilótapiacon.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/51702/pics/lead_800x600.jpg
Daniel Ricciardo,Ferrari,Forma 1,Kimi Raikkönen,Red Bull
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?