Daniel Ricciardo mint űrturista?

Ragnar Volarus

Most éppen ezt húzta elő válaszként a vicces kedvű ausztrál a jövőjét firtató kérdésekre. 

„Csak el akarok jutni a Holdra. Annyi szerződéses kérdést kaptam már, hogy megpróbálok sajátos válaszokat kitalálni”

– felelte Ricciardo, kitérve az egyenes válaszadás elől. Amivel tovább húzza az agyát az egész világnak, és a Red Bull istálló vezetőinek is.

 

Merthogy Ricciardo Kínai Nagydíjon aratott győzelme után megint azon megy a világméretű lottó, hogy mi lesz a pilóta sorsa. Hiszen a 29 éves pilóta nem rendelkezik szerződéssel a 2019-es évre, és a Red Bullnál, ám a Mercedes valamint a Ferrari kapcsán is egyre többet emlegetik a nevét. Nem minden ok nélkül, hiszen ismét emlékezetes hétvégén van túl az ausztrál, úgy nyert futamot Kínában, hogy nem az első három hely valamelyikéről rajtolt.

"Úgy tűnik, soha nem az unalmas futamokat nyerem meg..." - mondta Ricciardo.

Persze a holdutazás mellett voltak komolyabb válaszai is, a Channel 10 tévécsatornának például egyértelműen leszögezte, a leggyorsabb autót akarja vezetni.

„A legjobb autóban akarok lenni, mert azt hiszem, a hétvége bebizonyította, hogy ha lehetőségem van, élni tudok vele, a nyomást és intenzitást is kezelni tudom.”

Ám ha a Red Bull versenyképes tud lenni az idei szezonban, az bonyolíthatja - vagy egyszerűsítheti - a kérdést. 

„Ha most nyerünk még párat a Red Bull-lal, vonzóvá válik a lehetőség. Ha nem, akkor azt hiszem, van még pár opció. Nyilván segít a győzelem, de ha hatodikak leszünk a többi futamon, akkor nem ez lesz a legvonzóbb számomra.”

Eközben az olasz sajtó folyamatosan azt suttogja a Ferrari fülébe, hogy szerződtesse Ricciardót Sebastian Vettel csapattársának, míg Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Mercedest figyelmeztette, nem fog sikerülni elhalászni tőlük az ausztrált.

Mi sem természetesebb, hogy a Sky Sports-nál szakkommentárkodó Martin Brundle is elmondta véleményét a csatorna weboldalának hasábjain, mint mindenről ami a száguldó cirkuszban történik. Szerinte Ricciardónak már idén jó esélyei lehetnek egy komoly eredményre, 2019-ben pedig a Mercedes vagy a Ferrari ülésére.

"Bár néha hiányzik az a hihetetlen nyers tempó nála, amit Verstappen hozni tud, a versenyeken Ricciardo olyan teljesítményre képes, amire a Forma-1 régi nagyjai is csak elismerően csettinthetnének. Ahogy egyszer ő maga fogalmazott, 'adjatok egy folyamatosan jó autót, és máris a vb-címért fogok harcolni.' Én ezt még 2018-cal kapcsolatban sem tartom egy ördögtől való gondolatnak, ha jól tudna a Red Bull és a Renault fejleszteni a szezon során. Daniel Ricciardónak idén lejár a szerződése a Red Bullnál, nem véletlenül vigyorgott még a szokásosnál is szélesebben a két 'fapofa' finn, Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen között - könnyedén meglehet az, hogy most, az ilyen teljesítményekkel szerzi meg éppen valamelyikőjük helyét. Viszont a Ferrarit Sebastian Vettel maga köré tudta építeni az évek során, kérdés, hol lenne ebben a gépezetben helye Ricciardónak. A Mercedesnél ugyanez a probléma előkerülhet a másik nagyágyú, Lewis Hamilton mellett. Ricciardo akár azt is mérlegelheti, hogy szerződést hosszabbít a Red Bullal, de ezzel kapcsolatban pedig azt érezheti, hogy a csapat a fiatal titánra, Max Verstappenre szeretne építeni. Érdekes lavírozás jön majd Ricciardónál, amikor csapatot kell választania magának 2019-re. Érdeklődői vannak, ebben biztosak lehetünk."

Fotók: twitter.com/f1

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/51407/pics/lead_800x600.jpg
Daniel Ricciardo,Ferrari,Mercedes,Red Bull
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?