Vettel beszólt korábbi jótevőjének

Dorogi László

Azt gondolhatnánk, hogy a négyszeres világbajnok a vele ütköző Max Verstappent okolja gyenge kínai szerepléséért, de Vettel most másra mérges.

Érdekesen működk az emberi elme. Általában szívesen emlékszünk vissza a pozitív dolgokra és kevésbé szívesen a negatívakra. Sőt, utóbbiakat gyakran gyorsan el is felejtjük. Sebastian Vettelnek alig három hét kellett ahhoz, hogy egykori jótevője ellen forduljon, pedig az csak amit akkor adott, azt most szimplán visszavette.

A négyszeres világbajnok a biztonsági autóban manifesztálódott, a versenyeket irányító Nemzetközi Automobil Szövetségre neheztel a Kínai Nagydíj után, amiért szerinte rossz ütemben küldték be a safety cart a két Toro Rosso ütközését követően. Vettel legnagyobb problémája az, hogy már két kört megtett a komplett mezőny a baleset után, amikor Charlie Whiting versenyigazgató és csapata úgy döntött, mégis szükség van a biztonsági autóra, de a német számára szerencsétlen módon éppen akkor érkezett a pályára, amikor a Ferrarisok már nem tudtak időben reagálni. Ennek egyenes következményeként nyílt lehetősége a Red Bulloknak a futamgyőzelemre, amit végül Daniel Ricciardo realizálni is tudott.

Sebastian Vettel egy 2014-es, hungaroringi esetet elevenített fel, amikor azért kerültek hátrányba a mezőny elején haladó versenyzők, mert a biztonsági autó pont olyan ütemben gurult ki a pályára, hogy esélyük sem volt lereagálni a bokszbejárat előtt. A német pilóta most egészen odáig ment, hogy az FIA kínai döntésével bele is nyúlt a futamba, de Whiting leszögezte: ők soha nem azt figyelik, hogy ki kerül előnybe, vagy éppen hátrányba, csak azt tartják szemük előtt, hogy a versenyzők biztonsága minél inkább biztosított legyen.

Érdekes módon Sebastian Vettel már nem emlékszik arra, hogy sikerült megnyernie a szezonnyitó, Ausztrál Nagydíjat, amikor egy biztonsági autós fázisból éppen ők jöttek ki jobban Lewis Hamiltonék kárára, majd sikerült megnyerniük a futamot a Mercedesesek nagy bánatára...

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/51306/pics/lead_800x600.jpg
Ferrari,Sebastian Vettel
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?