Alonso szerint unalmas a Forma-1

Dorogi László

A spanyol világbajnok szerint nem tesz jót a sorozatnak, hogy már csütörtöki edzések után meg lehet mondani a vasárnapi rajtsorrendet.

Fotó: Autosport

Sorsdöntő versenyhétvége vár a Forma-1-es csapatokra Bahreinben. Nem, nem kell megijednünk, a világbajnoki versenyfutás még közel sem dőlhet el, hiszen a pontok és győzelmek gyűjtögetése még csak most kezdődött el, viszont az F1 tulajdonosa, a Liberty Media azt tervezi, hogy ezen a hétvégén ül le a csapatokkal 2020 utáni elképzeléseikkel kapcsolatban tárgyalni - ekkor jár majd le az úgynevezett Concorde-egyezmény, ami alapján a sorozat működik, többek között ez szabályozza a bevételek elosztását is.

Ebből kifolyólag nem meglepő módon a bahreini tárgyalás középpontjában a pénzdíjazási rendszer, a költségvetési plafon, továbbá a motorszabályok állnak majd és nem zárható ki, hogy heves vitákat generál az egyeztetés. A Liberty Media rövid ténykedése alatt már így is alaposan felkavarta a Forma-1 állóvizét és az is biztos, hogy további változásokra kell számítanunk.

A tulajdonosok elsődleges törekvése, hogy a versenyhétvégék izgalmasabbak legyenek - na meg persze, hogy növeljék a sorozat nézettségét, egyúttal saját bevételüket - és abban a pilóták is egyet értenek, hogy kiélezettebb küzdelemre van szüksége a Forma-1-nek, hogy visszanyerje régi fényét.

Fernando Alonso szerint az F1 mára odáig jutott, hogy már csütörtökön meg lehet mondani, mi lesz a vasárnapi rajtsorrend, miközben más sorozatokban - például az IndyCarban - csak a versenyek utolsó tíz körében kezd el körvonalazódni, mi lesz a futam végkifejlete, ez pedig nagyon szomorú.

Vitatkozni persze lehet vele, de felesleges, mert a tények magukért beszélnek. Az elmúlt években a Mercedes - előtte pedig a Red Bull - dominanciája miatt gyakorlatilag futamokkal az idény vége előtt lezárultak a lényegi nyitott kérdések, s bár az Ausztrál Nagydíj alapján idén talán kiélezettebb küzdelem várható, mérget azért ne vegyünk rá.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/50797/pics/lead_800x600.jpg
Bahrein,Fernando Alonso,Forma 1,Liberty Media
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?